22.3.2016 00:20 | MobilMania

Apple ukázal menší iPad Pro: Neuveriteľný výkon v tele iPadu Air

Zdroj: Apple

Je pozoruhodné, aké parametre dokázal Apple po roku vtesnať do tela iPadu Air.

Ponuku tabletov Apple podľa očakávaní dopĺňa nový 9,7-palcový model iPad Pro. Zaujať by mal najmä výkonom. Apple síce už predáva rovnako veľký iPad Air, nový model však podľa kalifornskej firmy disponuje funkciami, ktoré z neho robia oveľa lepšiu náhradu počítača.

fotogaléria
Nový iPad ponúka schopnosti 12,9-palcového modelu Zdroj: Apple

Displej sa prispôsobí okoliu

Nový tablet má rovnakú uhlopriečku, ako iPad Air, po technickej stránke je však jeho displej dokonalejší. Využíva rovnakú technológiu ako 12,9-palcový iPad, čo mu umožňuje napríklad dynamicky upravovať zobrazovaciu frekvenciu. V porovnaní s iPadom Air by mal mať o 25 % väčší jas a o 25 % jasnejšie podanie farieb.

fotogaléria
Technológia True Tone prispôsobí jas displeja Zdroj: Apple

Nový displej je vybavený technológiou True Tone. Znamená to, že senzor na iPade zmeria nie len intenzitu okolitého svetla, ale i teplotu farieb a podľa toho automaticky prispôsobí farby na displeji.

Nový iPad má štyri reproduktory, vďaka ktorým je jeho zvukový výstup dvakrát hlasnejší, ako zvuk iPadu Air.

fotogaléria
Nový model má najlepší fotoaparát, aký dnes možno Zdroj: Apple

Fotiť bude možné až 12-megapixelovým fotoaparátom. To je viac, než má ktorýkoľvek iný iPad. Pochopiteľne nechýba ani podpora živých fotografií, ktoré dnes Apple dáva prakticky do všetkých nových produktov. Fotoaparátu bude pomáhať aj blesk. Predný fotoaparát má 5 megapixelov.

Čítajte aj Apple ukázal menší iPad Pro: Neuveriteľný výkon v tele iPadu Air

Rozmery iPadu Air 2

9,7-palcový iPad Pro má rovnaký procesor A9X, ktorý sa nachádza v jeho väčšom bratovi. Apple sa chváli, že jeho grafický čip má 12 jadier, čo je viac, ako v Xboxe 360. Samozrejme, počet jadier o celkovom výkone nič nehovorí, preto je toto porovnanie skôr úsmevné než realistické.

V súlade s predpoveďami je nový tablet vybavený Smart Connectorom, vďaka čomu preň Apple môže ponúknuť zmenšenú verziu svojej Smart klávesnice. Tablet bude podporovať aj stylus Apple Pencil.

fotogaléria
Apple bude k novému iPadu ponúkať menšiu verziu Zdroj: Apple

Nový iPad má parametre, ktoré sú rovnaké či lepšie (v prípade fotoaparátu) ako má 12,9-palcový iPad. Dosahuje ich však pri zachovaní totožných rozmerov a dokonca i hmotnosti iPadu Air 2.

Cena nepoteší

Apple bude ponúkať nový iPad v štyroch farbách: šedá, strieborná, zlatá a ružová. K dispozícii budú tri verzie: 32 GB, 128 GB a 256 GB, pričom každá bude s podporou mobilného internetu alebo bez neho.

fotogaléria
Vynovená ponuka tabletov kalifornskej firmy Zdroj: Apple

256GB pamäť bude po novom k dispozícii i pre 12,9-palcový iPad Pro. 9,7-palcový iPad si bude možné objednať 24. marca a dostupný má byť od 31. marca.

Nemecký Apple Store už zverejnil aj ceny v eurách:

Kapacita 32 GB 128 GB 256 GB
Wi-Fi 689 eur 869 eur 1 049 eur
Wi-Fi + mobilný internet 839 eur 1 019 eur 1 199 eur