25.3.2016 06:00 | MobilMania
Doplnené

Orange: Neobmedzený paušál do všetkých sietí za 15 eur

Zdroj: dreamstime

Operátor sa rozhodol výrazne znížiť cenu neobmedzeného programu. Ponúka ho iba cez infolinku.

Cena neobmedzených služieb výrazne padá. Orange začal v minulých dňoch poskytovať neobmedzený paušál Kengura 30 za polovičnú cenu. Máme aj ďalšie tipy na lacnejšie programy bez obmedzení.

fotogaléria
Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock

Orange v tichosti ponúka svoj neobmedzený paušál za polovičnú cenu pre klientov, ktorí si zriadia novú službu, prípadne si číslo prenesú od konkurencie, potvrdil nám pracovník na call centre. Operátor už aktívne oslovuje aj vybranú skupinu zákazníkov, ktorej paušál ponúka.

Kenguru 30 spoločnosť štandardne predáva za 30 eur. Bez telefónu a s viazanosťou 15 mesiacov stojí na predajni a cez infolinku 27 eur, cez e-shop zľava neplatí.

Prostredníctvom infolinky operátora 0905 905 905 ho ale firma aktuálne začala poskytovať s 50-percentnou zľavou za 15 eur - s 15 mesačnou viazanosťou a garantovanou cenou na dva roky. K paušálu si nemožno vziať dotovaný telefón.

Doplnené 26.3. o 12:40: Redakcia MobilManie opakovane volala na zákaznícku linku 0905 905 905. Kým niektorí pracovníci o akcii nevedia, iní vás informujú o tom, že je určená najmä pre zákazníkov, ktorých operátor oslovuje. Vezmú si však od vás kontakt s tým, že sa operátor ozve naspäť. Nemáme skúsenosť, že by pracovník infolinky akciu poprel a žiadosť ďalej neriešil - majú ju však niekoľkí naši čitatelia.

Nám akciu pred publikovaním článku vždy ponúkli k prenosu, ale aj novému číslu. Podobné akcie nie sú úplnou raritou, neobmedzený paušál za približne rovnakú cenu na rok má aj Telekom .

Ak so žiadosťou na infolinke neuspejete, skúste zavolať znovu a hovoriť s iným pracovníkom. Presné podmienky akcie ešte overujeme oficiálne u operátora.

Čo ponúka?

fotogaléria
Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock

Kengura 30 obsahuje neobmedzené volania do všetkých slovenských mobilných a pevných sietí na Slovensku. Operátor ale uplatňuje obmedzenie a mesačne môžete neobmedzene volať na 250 čísel, ďalšie hovory nad rámec už spoplatňuje. Takýto limit je ale plne postačujúci pre veľkú väčšinu ľudí – Orange sa bráni hlavne voči tomu, aby bol program využívaný na komerčné účely.

V cene služby získate aj 100 SMS/MMS do slovenských sietí. Za neobmedzené správy si priplatíte 2 eurá mesačne. Opäť sa tu uplatňuje limit na 250 čísel mesačne.

Program neobsahuje volania do zahraničia a za minútu hovoru do EÚ, USA a Kanady zaplatíte 0,12 eura. SMS/MMS stojí 0,06 eura.

Aktivácia služby je spoplatnená jednorazovým poplatkom vo výške 11 eur. Ak ide o predĺženie viazanosti, poplatkom je 8 eur.

Aj s dátovým balíkom

Paušál vám mesačne umožní preniesť 500 MB dát plnou rýchlosťou, následne sa vám služba spomalí na 128 kbit/s. Ak si priplatíte jedno euro, rýchlosť sa vám zdvojnásobí. Za 3 eurá budete surfovať rýchlosťou 768 kbit/s.

Dostupný je ale aj 2 GB balíček dát za 9,99 eura mesačne a väčší 5 GB balík za 15,99 eura.

Kde program získať?

Operátor zlacnený program oficiálne nikde nespomína a na webe či predajni ho získate za štandardnú cenu. Za polovičnú cenu ho môžete získať iba na zákazníckej linke 0905 905 905 alebo pri oslovení priamo operátorom.

Porovnanie s konkurenciou

fotogaléria
ikona SIM karty Zdroj: dreamstime

MobilMania vám už v minulých mesiacoch priniesla tip, ako získať v Telekome neobmedzený program Happy XL volania na rok za priemernú sumu 14,99 eura mesačne. Po roku s platením necelých 10 eur mesačne totiž musíte program zrušiť s pokutou alebo sa zmieriť s nízkym paušálom, ak nechcete platiť plnú cenu.

Štandardne tento program ponúka Telekom bez mobilu za 27,99 eura. Vydanie novej SIM karty stojí 10 eur.

Aj v O2 môžete dostať neobmedzený program za lepších podmienok. Oficiálne ponúka operátor Zlatý paušál za 30 eur. S tipom od nás ho môžete mať za 25 eur s dotáciou na mobil 96 eur.

Výrazne výhodnejší je aj iný paušál

Orange má pripravenú pre záujemcov o jeho služby aj ďalší program za zvýhodnených podmienok. Program Sova 10, ktorý stojí štandardne 10 eur, ponúka bez mobilu za 9 eur s 15 mesačnou viazanosťou. Bonusom od Orange je ale dvojnásobné mesačné predplatné a namiesto 10 eur získate každý mesiac 20 eur. Využiť ho môžete na volania a SMS/MMS.

Cena je opäť garantovaná na dva roky. K programu si nemôžete kúpiť mobil.

Minúta hovoru u nás stojí 0,10 eura. Za jednu SMS/MMS zaplatíte 0,06 eura. V cene programu získate aj 100 MB balík s následným spomalením na 128 kbit/s.



Poznámka: do textu sme po vydaní doplnili jednoznačnú informáciu, že k paušálu so zľavou nie je dotovaný mobilný telefón. Pôvodne text tento aspekt nijako nezahŕňal.