30.3.2016 17:55 | MobilMania
Video

Telekom spustil rezervácie iPhonu SE. Neskôr sa pridá aj Orange

Zdroj: archív

Operátor zatiaľ nehovorí, za aké ceny bude zariadenie predávať. Ostatní poskytovatelia sú zdržanlivejší.

Spoločnosť Slovak Telekom zatiaľ plánuje pridať do ponuky zariadenie s vyššou pamäťou. Kedy presne začne operátor mobil predávať, zatiaľ nechce prezradiť. Rezervácie smartfónu plánuje aj Orange.

Dve farby a nezáväzná rezervácia

Telekom umožňuje nezáväzne predobjednať 64 gigabajtovú verziu iPhone SE na samostatnej podstránke . Pri štarte predaja má byť k dispozícii sivá (Space Gray) a ružová (Rose Gold) verzia.

Čítajte aj Telekom spustil rezervácie iPhonu SE. Neskôr sa pridá aj Orange

Ceny pre Slovensko ani dátum predaja zatiaľ neboli zverejnené.

Výber konkrétneho modelu je novinkou, pri predošlých rezerváciách si klient mohol zvoliť iba to, že má záujem o zariadenie, presný variant ale nie.

Video:

Predobjednávky spustí aj Orange

Predávať nový smartfón chce aj Orange. „Urobíme všetko pre to, aby sme naším zákazníkom priniesli nový iPhone čo najskôr, v priebehu nasledujúcich týždňov,“ uviedla hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

Zástupkyňa operátora dodala, že od konca apríla chce spustiť rezervácie iPhonu SE so 16 GB pamäťou v sivej farbe (Space Gray).

Doplnené o 17:55 : Aj O2 potvrdilo, že bude predávať nový iPhone SE. Do ponuky ho zaradí ešte v apríli. V ponuke bude 16 aj 64 gigabajtová verzia vo všetkých farbách. Ceny zatiaľ nie sú známe.

Či začne Orange predávať nový model skôr, aktuálne zisťujeme.

4ka v najbližšom období nemá v pláne ponúkať nový iPhone.

Ceny budú výrazne vyššie

Cena nového iPhonu SE na voľnom trhu by mala byť na Slovensku približne na úrovni iných krajín eurozóny. 16 gigabajtová verzia by mala stáť približne 489 eur. Verzia so štvornásobne vyššou pamäťou má byť drahšia o 100 eur. U operátorov môžu byť plné ceny iné.

Čítajte aj Telekom spustil rezervácie iPhonu SE. Neskôr sa pridá aj Orange

Čo ponúkne?

Výkon iPhonu SE sa rovná iPhonu 6s a 6s Plus Zdroj: Apple

Štvorpalcový iPhone SE vychádza z rovnakého dizajnu ako iPhone 5S. Pre majiteľov je k dispozícii senzor odtlačkov prstov Touch ID. Apple zariadenie vybavil procesorom A9 a 12-megapixelovým fotoaparátom. Podporuje aj platby mobilom Apple Pay, ktoré ale u nás zatiaľ nie sú dostupné.

Nový iPhone má v porovnaní s iPhonom 5s dvakrát väčší výpočtový a trikrát väčší grafický výkon. Oproti predchodcovi sa zlepšila i výdrž na batériu.