3.4.2016 11:26 | MobilMania

Foto a dojmy z iPhonu SE: Starý zvonku, nový zvnútra

Zdroj: MobilMania.cz

Redaktori sa vybrali za iPhonom SE až do Hongkongu.

Za predpokladu, že natrafíte na inú než o ružovú farbu, nový iPhone SE na pohľad rozoznáte od iPhonu 5s až po prečítaní názvu na zadnej strane. Redaktori českej MobilManie sa za telefónom vybrali až do Hongkongu a fotografie jednotlivých modelov ponúkajú aj čitateľom MobilMania.sk.

iPhone SE na obrázkoch nafotili redaktori naživo v Apple Store v obchodnom dome IFC v Hongkongu

Telefón podľa nich príjemne padne do ruky. Dizajn je síce na nerozoznanie od 2,5 roka starého iPhonu 5s, vnútornosti sú však rovnaké ako v najnovšom iPhone 6s a na výkone to vraj náramne poznať. 

fotogaléria
Čierny, biely a zlatý iPhone SE je z prednej Zdroj: MobilMania.cz

Predsa len má však iPhone 5s oproti iPhonu 6s a 6s Plus niekoľko nedostatkov. Pomalší je senzor odtlačkov prstov Touch ID, chýba 3D Touch a výrobca doňho na rozdiel od väčších iPhonov nedal barometer, takže telefón napríklad neposkytne tak presné údaje o počte prejdených krokov.

Čítajte aj Foto a dojmy z iPhonu SE: Starý zvonku, nový zvnútra

Šetrilo sa i na prednom fotoaparáte. Má iba 1,2 megapixela, pokým predný fotoaparát na iPhone 6s a 6s Plus má až 5 megapixelov.

fotogaléria
Ak natrafíte na inú, ako ružovú farbu, od iPhonu Zdroj: MobilMania.cz

Podstatné však je, že výkonom sa iPhone SE vyrovná najnovším iPhonom a rovnaké rozlíšenie má i zadný fotoaparát. Mal by preto potešiť všetkých, ktorí chcú mať ten najvýkonnejší iPhone, no chýba im kompaktnosť menšieho smartfónu.

fotogaléria
Jedinou vizuálnou novinkou je ružová farba Zdroj: MobilMania.cz

Pôvodne sa očakávalo, že na Slovensku sa iPhone SE začne predávať až koncom mája. Telekom však pred niekoľkými dňami nečakane spustil rezervácie a O2 potvrdil predaj už v apríli.

fotogaléria
Nie každému sa ružový iPhone páči, je to však Zdroj: MobilMania.cz

Samotný predaj by sa podľa niektorých správ mohol začať už budúci týždeň . Operátori ceny zatiaľ neprezradili, no pravdepodobne sa nebudú výrazne líšiť od cien v ďalších krajinách eurozóny. 16GB iPhone SE by tak mal stáť približne 489 eur a 64GB verzia presne o 100 eur viac.

Predaj iPhonu SE by u nás mal začať už o niekoľko dní

Za zmienku stojí i fakt, že hoci je pravda, že iPhone SE je najlacnejší nový iPhone, aký kedy Apple predával, jeho ceny sú v eurozóne najvyššie na celom svete.