4.4.2016 20:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Ktorý sa zahrieva menej? Samsung Galaxy S7 Edge vs predchodca

Zdroj: Android Central

Tohtoročné vlajkové lode Samsungu sa síce zahrievajú pomalšie, no pomalšie aj chladnú.

Po niekoľkých testoch hardvéru tu teraz máme ďalšie porovnanie týkajúce sa Samsungov Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Web Android Central totiž vyskúšal , ako si novinky dokážu poradiť s nadbytočným teplom v kontraste s predchádzajúcimi modelmi od kórejského výrobcu. Testu sa zúčastnili smartfóny Samsung Galaxy S6 Edge , Galaxy Note5 , Galaxy S7Galaxy S7 Edge .

Čítajte aj Ktorý sa zahrieva menej? Samsung Galaxy S7 Edge vs predchodca

Objektivitu výsledkov sa snažili dosiahnuť nielen približne rovnakým počtom nainštalovaných aplikácií, ale aj tým, že všetky štyri zariadenia pochádzali od amerického operátora Verizon. Na zaťaženie vnútorných komponentov bol využitý benchmark AnTuTu, pričom množstvo generovaného tepla zaznamenával smartfón Moto X Pure Edition s termálnou kamerou Flir One . Dodajme aj, že v zariadeniach Galaxy S7 a S7 Edge tikal procesor Snapdragon 820 od Qualcommu.

Stav smartfónov pred, počas a po teste (zľava Zdroj: Android Central

Prvá fotografia bola zaznamenaná po asi 15-minútovom „ničnerobení“ na stole. Najteplejším je Galaxy S6 Edge, pričom najmenej tepla vyžaruje Galaxy S7 Edge.

Druhá snímka zachytáva zariadenia uprostred grafickej časti testu AnTuTu. Teploty vnútorností ako smartfónu Galaxy S6 Edge, tak aj Galaxy S7 sú na približne rovnakej úrovni, keď dosahujú okolo 54 stupňov Celzia. Najlepšie ale znovu obstál Galaxy S7 Edge.

Na poslednej fotke sú smartfóny 60 sekúnd po dokončení benchmarku. Zatiaľ čo Galaxy S6 Edge sa už stihol výrazne ochladiť, Galaxy S7 má nemalé problémy so zbavovaním sa tepla. Nesmieme ale opomenúť Galaxy S7 Edge, ktorý sa bez problémov vrátil na pôvodnú teplotu.

Čítajte aj Ktorý sa zahrieva menej? Samsung Galaxy S7 Edge vs predchodca

Na záver môžeme skonštatovať, že ani jeden z telefónov sa doslovne „neprehrieva“. Ani v rámci nášho redakčného testu sme pri Galaxy S7 Edge problémy s teplotami vo veľkej miere nezaznamenali.