6.4.2016 10:08 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft vraj chystá hneď tri telefóny Surface

Zdroj: Ján Trangel

V tomto kalendárnom roku sa ich možno nedočkáme.

O potenciálnom predstavení smartfónov celkom novej línie „Surface“, respektíve „Surface Phone“ sa hovorí už dlhšie. Podľa najnovších správ by mohol Microsoft podobné telefóny predstaviť (až) v budúcom kalendárnom roku. K dispozícii by pritom mali byť hneď tri rôzne verzie, respektíve edície.

Najnovšie správy by viac-menej zapadali do kontextu, ktorý Microsoft potvrdil už počas konferencie Build 2016 – z pohľadu dôležitosti sa (v tomto roku) dostáva do úzadia mobilný Windows 10. Namiesto toho sa však chce Microsoft sústrediť na svoju „desiatku“ ako celok. Aj vydaním veľkej aktualizácie systému .

Čítajte aj Microsoft vraj chystá hneď tri telefóny Surface

Žiadne podrobnosti ohľadne jednotlivých verzií telefónov Surface známe nie sú, pripomína Neowin.net.

Pokiaľ však Microsoft aplikuje svoju stratégiu z hardvéru, mohlo by ísť o telefón pre bežných spotrebiteľov, biznis zákazníkov a technologických nadšencov.

Pre Microsoft by však Surface telefóny mohli predstavovať určitý pokus o návrat do hry. Doterajšia línia Lumia totiž stále nie je zákazníkmi aj vývojármi prijímaná tak, ako si pôvodne Microsoft plánoval. A nič na tom zásadne nezmenil ani príchod platformy Windows 10.

Čítajte aj Microsoft vraj chystá hneď tri telefóny Surface