7.4.2016 16:38 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Facebook čoskoro sprístupní streamovanie videí pre masy. Predstavil aj vylepšenia

Zdroj: Facebook

Služba Facebook Live bude prostredníctvom aktualizácie dostupná v 60 krajinách.

Facebook oficiálne oznámil masové spustenie služby Live. Umožní používateľom prostredníctvom svojich mobilných telefónov naživo streamovať video v HD rozlíšení pre priateľov i širokú verejnosť. Služba bude integrovaná priamo do aplikácie Facebook pre operačné systémy iOS a Android.

Hoci bola platforma Live predstavená už minulé leto, k jej hromadnému sprístupneniu používateľom dochádza až teraz. Doposiaľ ju mohli využívať len vybraní ľudia v USA a najmä celebrity . Live umožní, okrem vlastného vysielania sledovať naživo nielen svojich priateľov, ale aj ľudí z celého sveta.

Live pre skupiny a udalosti

Facebook oznámil aj vydanie viacerých aktualizácii platformy. Jednou z nich je Live for Groups and Events (Live pre skupiny a udalosti). Tá umožní používateľom vysielať naživo pre vybranú skupinu priateľov alebo pri príležitosti konkrétnej udalosti. Môžete tak urobiť priamy prenos napríklad z oslavy svojich narodenín či stanovačky.

fotogaléria
S Facebook Live môžete zažiť, aké to je vysielať Zdroj: Facebook

Ďalšou novinkou je možnosť okamžitej interakcie počas streamovania živého videa. Ľudia, ktorí vaše video sledujú, tak budú môcť reagovať priamo komentármi a emotikonami. Rovnako vám môžu klásť otázky, ktoré sa budú vo videu zobrazovať aj v prípade, ak ho bude niekto sledovať zo záznamu.

Facebook myslí tiež na kreatívnu stránku svojich broadcasterov. Preto sú súčasťou aktualizácie Live Filters, teda možnosť pridať rôzne farebné filtre alebo kresliť priamo počas prenosu.

fotogaléria
Facebook Live podporuje rôznofarebné filtre Zdroj: Facebook

S funkciou Dedicated place nič nezmeškáte

Funkcia Dedicated place vám umožní nepremeškať žiadny prenos obľúbeného priateľa, známej osobnosti, či prenos konajúci sa na mieste, ktoré vás zaujíma. Zároveň používatelia si môžu navoliť živé vysielanie s témami, o ktoré majú záujem.

fotogaléria
Vďaka Dedicated place nič nepremeškáte Zdroj: Facebook

Poslednou z noviniek je Facebook Live Map. Platforma je určená pre používateľov počítačov. Môžu vďaka nej vidieť, aký živý prenos sa práve vo svete odohráva. Vyberú si tak vysielanie ľudí až zo 60 krajín sveta.

fotogaléria
Facebook map poskytne používateľom prehľad Zdroj: Facebook

Službu oficiálne spustil Zuckerberg

Spustenie Facebook Live pre širokú verejnosť sprevádzal živý prenos zakladateľa Facebooku Marka Zuckeberga na svojom profile na sociálnej sieti. Ten platformu predstavil a naživo zodpovedal aj niekoľko otázok.

Facebook Live by mal byť v nasledovných týždňoch dostupný vo forme aktualizácie hlavnej aplikácie pre iOS a Android.