8.4.2016 06:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple zrejme v iOS konečne umožní skryť predinštalované aplikácie

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Pri každej z aplikácií v App Store sa objavujú nové riadky kódu.

Jednými z poznávacích znakov zariadení s iOS by sa dali označiť aj priečinky obsahujúce spomínaný nepotrebný softvér. Ten často kazí vzhľad domovskej obrazovky, pričom systém v súčasnosti neponúka jeho vymazanie ani skrytie. Ako ale informoval web AppAdvice, Apple možno tento rok povolí používateľom systému nepoužívané predinštalované aplikácie predsa len skryť.

Nové riadky v metadátach iTunes (zdroj: AppAdvice) Zdroj: AppAdvice

V metadátach iTunes sa pri každej aplikácii v App Store začínajú objavovať dva nové riadky – „isFirstParty“ a „isFirstPartyHideableApp“. Hodnota týchto funkcií je typu boolean, čiže true (pravda) alebo false (nepravda). Nie všetky aplikácie teda bude možné skryť.

Práce na podobnej funkcii by mohli nepriamo naznačovať aj slová šéfa Applu Tima Cooka, ktorý pre Buzzfeed v septembri minulého roku uviedol : „Nachádzajú sa tu aplikácie, ktoré sú prepojené s niečím iným v telefóne. Ak by boli odstránené, na iných miestach v smartfóne by to mohlo spôsobiť problémy. Sú tu však aj iné aplikácie, ktoré sa takto nesprávajú.“

Predstavenia zmien sa pravdepodobne dočkáme v júni na konferencii WWDC, kedy má byť svetu ukázaná nová verzia systému iOS.

Čítajte aj Apple zrejme v iOS konečne umožní skryť predinštalované aplikácie