9.4.2016 11:13 | Bleskovky MobilMania.sk

FBI: Nástroj na odomknutie iPhonu sme kúpili, nefunguje však na všetkých modeloch

Zdroj: Shutterstock.com

Hoci americká vláda naďalej zostáva skúpa na detaily, šéf FBI uviedol tému na pravú mieru.

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock.com

Zdanlivo nekonečný spor Applu a FBI bol minulý mesiac zavŕšený kúpou nástroja na odomknutie predmetného iPhonu. Teda aspoň tak to tvrdí šéf FBI James Comey vo svojich najnovších vyhláseniach, pričom podľa jeho slov metóda funguje iba na „úzkej škále telefónov“. Informoval o tom web CNN Money.

Comey sa obáva, že v prípade zverejnenia detailov postupu by mohlo dôjsť k „zaplátaniu“ zo strany Apple. FBI sa vraj ale ešte v tomto nerozhodla.

Známymi informáciami tak nateraz zostávajú iba dve: že FBI nástroj odkúpila od neznámej tretej strany a že získaný nástroj nefunguje na iPhone 5S a novších.

Čítajte aj Apple sa vyjadril k odblokovaniu iPhonu FBI. Spor nemá jednoznačného víťaza

Predmetom medializovaného súdneho sporu bol iPhone 5C patriaci jednému z útočníkov zo San Bernardina. FBI žiadala od výrobcu sprístupnenie dát zo smartfónu pre účely vyšetrovania, kdežto Apple to odmietol s tvrdením, že by tým ohrozil súkromie svojich zákazníkov .

Koncom marca ale americká vláda svoju požiadavku stiahla , nakoľko sa jej do spomínaného iPhonu 5C podarilo dostať aj bez pomoci Applu. Detaily  ku kauze sme zhrnuli v tomto článku .

Čítajte aj Aj keby FBI v spore s Apple uspela, stále nemá vyhraté. Ďalším cieľom sú...