11.4.2016 17:37 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Deň pred oficiálnym predstavením uniklo promo video i nová snímka HTC 10

Zdroj: GSMHelpDesk.nl

Uniknuté video potvrdzuje konektor USB typu C i skosené hrany zariadenia.

Zajtra sa očakáva predstavenie novej vlajkovej lodi HTC 10. Prostredníctvom čínskeho servera Youku však už dnes uniklo promo video, ktoré malo byť pravdepodobne súčasťou zajtrajšieho podujatia. Téme sa venoval 9to5Google.

Video zobrazuje laserové vyrezávanie telefónu z jedného kusu kovu až do finálneho tvaru modelu HTC 10, ktorého poznávacím znamením sú skosené hrany. Na spodnej strane vidíme umiestnenie USB konektora typu C. Na pravej bočnej strane nechýba textúrované tlačidlo na zapnutie a vypnutie zariadenia. Nad ním sa nachádza regulátor hlasitosti.

Na spodnej strane chýba logo

Okrem spomínaného videa sa na internete objavili aj nové rendery HTC 10, tentoraz v čiernej farbe. Na zadnej strane telefónu nájdeme okrúhlu šošovku fotoaparátu. Spoločnosť jej robí LED blesk a laserový zameriavač. Nezmizli ani typické anténové pásiky na vrchnej i spodnej časti smartfónu.

Vpredu došlo k odstráneniu loga HTC v spodnej časti. Nájdeme tam však hardvérové tlačidlo so zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov. Absentujú aj duálne stereo reproduktory s technológiou BoomSound, ktoré boli pre taiwanskú značku typické.

Unikli snímky HTC 10 v čiernom prevedení (zdroj: Zdroj: GSMHelpDesk.nl

Až tri hardvérové konfigurácie

V súvislosti s hardvérovou výbavou novinky sme vás nedávno informovali , že výrobca pripravuje až tri verzie. Telefón s 5,2-palcovým Quad HD displejom a S-LDC 5 panelom by mal byť v najdrahšej verzii poháňaný procesorom Snapdragon 820 s taktom 2,2 GHz. Sekundovať by mu mali 4 GB operačnej pamäte RAM.

Chýbať by nemali ani 64 GB vnútornej pamäte, rozšíriteľnej o pamäťové karty až do kapacity 2 TB. V súvislosti s fotoaparátom sa spomína 12-megapixelový snímač s dvojtónovým LED bleskom, optickou stabilizáciou obrazu a laserovým automatickým zaostrovaním. HTC 10 by mal napájať akumulátor s kapacitou 3 000 mAh a podporou technológie Quick-Charge 3.0.

Do predaja by mal telefón prísť s operačným systémom Android 6.01 a nadstavbou Sense 8.0.

Čítajte aj Deň pred oficiálnym predstavením uniklo promo video i nová snímka HTC 10