16.4.2016 16:02 | Bleskovky MobilMania.sk

Veľa kriku pre nič: FBI nenašlo vo vrahovom iPhone nič dôležité

Zdroj: EverythingApplePro

Pátranie po dôkazoch naďalej pokračuje, postup úradov ostáva neznámy.

Napriek tomu, že súdny spor medzi Apple a FBI skončil už v marci, novinky ohľadom prípadu útočníka z amerického San Bernardina sú na dennom poriadku.

ikona apple iphone Zdroj: EverythingApplePro

Tie najnovšie z konca pracovného týždňa hovoria, že hoci úrady predsa len získali prístup k dátam zo zločincovho iPhonu 5c , nič dôležité medzi nimi nenašli. Na správu upozornil web CBS News.

Informácia údajne pochádza priamo od zdroja blízkeho vyšetrovaniu, pričom FBI naďalej pátra po použiteľných údajoch.

Vyšetrovatelia si od vrahovho telefónu sľubovali kontakty na spolupáchateľov či informácie o plánovaní celého útoku. Odohral sa ešte 2. decembra minulého roka a zomrelo pri ňom 14 osôb.

Čítajte aj Veľa kriku pre nič: FBI nenašlo vo vrahovom iPhone nič dôležité

Podelí sa o informácie?

FBI mali s odomknutím telefónu pomôcť neznámi hackeri. Úrad priznal, že si ich služby kúpil, zatiaľ však nezverejnil spôsob, akým ochranu Apple prelomil. Postup navyše funguje len na niektorých modeloch.

Federálny vyšetrovací úrad sa zatiaľ finálne nerozhodol, či bližšie informácie k prelomeniu zverejní, respektíve či ich sprístupní aspoň samotnému výrobcovi.

Takýto scenár sa však zdá pomerne nepravdepodobný, dá sa totiž predpokladať, že Apple by objavené nedokonalosti zaplátal, čím by FBI znemožnil prístup k dátam v budúcich vyšetrovaniach.