21.4.2016 21:17 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový Redstone pre mobilný Windows odošle SMS už aj cez PC

Zdroj: redakcia

Microsoft vypustil integráciu Skype v aplikácii správ. Nahradí ju nová univerzálna aplikácia.

Členovia Fast Ringu testovacieho programu Microsoftu môžu od včera inštalovať nový náhľad mobilného Windows 10. Zostavenie s číselným označením 14327 prinieslo vylepšenia aplikácie na odosielanie správ a rozšírenie dostupnosti asistentky Cortana.

SMS už aj na počítači

Natívna aplikácia pre odosielanie správ sa dočkala dvoch dôležitých zmien. Prvou je aktivácia funkcie „Messaging Everywhere“, v slovenskej lokalizácii uvádzanej ako Správy všade.

fotogaléria
Funkciu musíte povoliť v nastaveniach aplikácie – Zdroj: redakcia

Novinka sa stále nachádza v Beta štádiu, používateľovi umožní prijímať a odosielať SMS správy z PC. Stačí na to byť na smartfóne aj počítači prihlásený pod rovnakým Microsoft účtom a aktivovať funkciu v nastaveniach.

Podmienkou je tiež inštalácia aplikácie správ na predmetnom PC. Windows 10 ju ponúka v „základnej výbave“, ak ste ju však medzičasom odinštalovali, nájdete ju v obchode pod názvom „Výmena správ“.

Funkciu musíte povoliť v nastaveniach aplikácie – ako v telefóne, tak i na PC (zdroj: redakcia) -

Koniec integrácie Skype

Druhou novinkou je zrušenie integrácie Skype do aplikácie správ. Práve tá bola jedným z neduhov, ktorý sme systému vyčítali v našom redakčnom teste . Integrácia známeho komunikátora totiž často spôsobovala problémy, napríklad padanie aplikácie.

Od najbližšieho zostavenia sa používatelia dočkajú prvého náhľadu úplne novej univerzálnej aplikácie Skype, ktorá má spomenutú integráciu nahradiť.

Cortana v ďalších krajinách

Posledným dôležitým, hoci pre našinca málo podstatným vylepšením, je rozšírenie podpory virtuálnej asistentky Cortana.

Po vzore desktopového Redstone zo začiatku marca ju budú môcť vo viacerých jazykoch využiť už aj majitelia smartfónov s Windows 10 Mobile.

Zoznam podporovaných jazykov sa konkrétne rozšíril o mexickú španielčinu, brazílsku portugalčinu a kanadskú francúzštinu.

Opráv je dosť, chýb rovnako

Nová verzia mobilnej platformy sa dočkala aj dôležitých opráv. Opäť, napríklad, funguje otváranie aplikácií Facebook Messenger, UC Browser a iných z domovskej obrazovky a menu aplikácií.

Odstránená bola aj otravná chyba, kvôli ktorej používatelia nemohli nastaviť vzorové obrázky ako pozadie domovskej či uzamknutej obrazovky. Rovnako opravená bola aj funkcia Hello, ktorá pri rýchlom zablokovaní a odomknutí obrazovky tlačidlom napájania nemusela fungovať.

Čítajte aj Nový Redstone pre mobilný Windows odošle SMS už aj cez PC

Rovnako dlhý ako zoznam opráv je aj zoznam známych chýb. Radí sa medzi ne aj pokazené preberanie jazykových balíkov. Microsoft tento problém pôvodne označil ako vyriešený, rýchlo sa však ukázalo, že tomu tak nie je.

Spoločnosť naďalej hľadá riešenie pre pády fotoaparátu v situáciách, kedy používateľ vošiel do galérie priamo z prostredia aplikácie.

Kompletný výpis opravených a známych chýb nájdete na blogu Microsoftu.