29.4.2016 06:00 | MobilMania
Doplnené

O2: Nové ceny v EÚ. V ponuke aj nové dátové balíky

Zdroj: Shutterstock

Operátor začne už o pár dní začne uplatňovať ceny podľa novej regulácie. Pôvodné roamingové balíky končia.

fotogaléria
Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock

Spoločnosť O2 oznámila, že od 30. apríla začne platiť nová roamingová ponuka, ktorá upraví ceny v EÚ. Zákazníci sa dočkajú lepší cien.

Aktuálna cena za minútu hovoru pri odchádzajúcich hovoroch v EÚ je v O2 0,228 eura. Minúta prichádzajúceho hovoru stojí 0,06 eura. Odchádzajúca SMS 0,072 eura, MMS 0,24 eura a 1 MB 0,24 eura.

Aké budú ceny?

Už o pár dní ale začne operátor uplatňovať nové ceny, ktoré sa odvíjajú od cien na Slovensku. Operátor už bude musieť cenu počítať z ceny služieb u nás, ku ktorým si môže pripočítať 0,06 eura k minúte hovoru, 0,024 eura k SMS a 0,06 eura k MMS a 1 MB dát . Minúta prichádzajúceho hovoru môže stáť 0,013 eura .

Čítajte aj O2: Nové ceny v EÚ. V ponuke aj nové dátové balíky

Spomínané sumy si musíte pripočítať k základným cenám. Ak napríklad využívate O2 Fér – odchádzajúci hovor bude stáť 0,19 eura. Sumy vyššie si stačí pripočítať k základným cenám pri vašom programe. Ak máte voľné minúty v cene paušálu, budete platiť iba fixný príplatok.

Diamantový paušál: Aj dáta a hovory

Operátor avizuje, že k Diamantovému paušálu ponúkne 100 minút a 100 MB mesačne v cene paušálu. Po ich minutí bude cena štandardná – vo výške príplatku.

„Zákazníci, ktorí doteraz využívali obľúbené roamingové balíčky EU Pas, EU Pas na deň a EU Internet, sa nemusia ničoho obávať. Po deaktivácii existujúcich balíčkov budú môcť využívať ešte priaznivejšie ceny hovorov, správ a internetu v krajinách EÚ,“ uviedla spoločnosť v tlačovej správe.

Internet na deň v zahraničí

Od spomínaného dátumu začne O2 poskytovať nový denný balíček v zahraničí. Využiť ho bude možné v EÚ a Zóne 2. V krajinách EÚ budete mať k dispozícii 50 MB a v Zóne 2 len 10 MB.

Doplnené včera o 18:30 : V prípade, že využijete balíček na deň v EÚ, zaplatíte zaň 2 eurá. Ak budete rovnaký deň v Zóne 1 aj 2, budete platiť 4 eurá - alebo viac pri automatickom obnovení balíčka.

Doplnené včera o 18:30 : Zoznam krajín Zóny 2: Aljaška, Faerské ostrovy, Havaj, Moldavsko, Švajčiarsko, Turecko, Ukrajina, USA, Kanada, Austrália, Čína, Egypt, Indonézia, Izrael, Keňa, Nový Zéland, Nigéria, Omán, Panama, Filipíny, Rusko, Saudská Arábia, Singapur, Taiwan a Thajsko.

fotogaléria
Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock

„Balíček v sebe zahŕňa automatickú obnovu dát, ktorú je možné deaktivovať,“ uvádza operátor.

O2 uviedol, že upravuje aj zonáciu jednotlivých krajín a Zóna 2 bude obsahovať aj krajiny USA, Kanadu, Švajčiarsko a iné.

V Rusku, Thajsku, Izraeli a na Filipínach majú byť upravené ceny hovorov. Opäť zatiaľ nie je známe, na akú hodnotu. Využiť tu ale bude možné 10 MB dátový balík za dve eurá.

SMS po minutí 300 eur

Od 30. apríla začne spoločnosť posielať klientom SMS nie len po minutí 40 a 50 eur v roamingu, ale aj po 300 eur. Ide však len o informačnú SMS a surfovanie v roamingu bude naďalej funkčné.