30.4.2016 14:38 | Bleskovky MobilMania.sk

Spoločnosť Tado získala peniaze na ovládanie kúrenia cez mobil

Zdroj: istock

Inteligentné riadenie kúrenia by mohlo napríklad ponúknuť voľbu medzi rôznymi druhmi energie.

Mníchovská spoločnosť Tado, ktorá sa zameriava na ovládanie kúrenia pomocou mobilného telefónu, získala od investorov ďalších 20 miliónov eur. Celkovo tak doteraz nadobudla viac než 50 miliónov eur. Jedným z investorov je aj český koncern ČEZ. Informovala o tom agentúra DPA.

Tado chce peniazmi financovať medzinárodnú expanziu a urýchliť vývoj nových produktov. Okrem iného firma vyvíja platformu pre inštalatérov, ktorá im umožní prístup k dátam zariadení od rôznych výrobcov. V súčasnosti Tado vybavuje vykurovacie a klimatizačné zariadenia doplnkovými prístrojmi, ktoré ich pripájajú k sieti. Spoločnosť však dúfa, že po čase by o jeho produkty mohli prejaviť záujem výrobcovia týchto zariadení.

Spoluzakladateľ a šéf Tado Christian Deilmann je presvedčený, že výrobcovia už pochopili dôležitosť inovácií. Inteligentné riadenie kúrenia by mohlo napríklad ponúknuť voľbu medzi rôznymi druhmi energie. Tado v súčasnosti podniká v 12 európskych krajinách a plánuje vstúpiť aj do ďalších. V USA je prítomný s pomocou partnerov, akými sú obchodné reťazce Best Buy a Home Depot, ako aj mobilný operátor AT&T.

(TASR)