1.5.2016 13:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Telekom, Orange a O2: LTE roaming v ďalších krajinách, máme zoznam

Zdroj: Shutterstock.com

Rýchlu sieť cez 4G môžu využívať zákazníci v ďalších lokalitách. Najviac ich má Telekom.

Traja operátori u nás sa dohodli s ďalšími roamingovými partnermi na sprístupnení LTE v zahraničí. Vďaka tomu môžete rýchlu sieť využiť aj pri ceste do zahraničia.

Najviac ich pridal Telekom

Na začiatku roka bolo 4G dostupné v šiestich krajinách . Aktuálne môžu zákazníci Telekomu surfovať cez veľmi rýchlu sieť v 30 štátoch.

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock.com

Nové krajiny s LTE roamingom: Albánsko (AMC Mobil), Chorvátsko (T-Mobile), Čierna Hora (Telekom.me), Estónsko (EMT), Fínsko (Sonera), Francúzsko (Bouygues), Grécko (Cosmote)

Holandsko (T-Mobile), Indonézia (Telkomsel), Island (Siminn), Južná Kórea (SK Telecom), Kanada (Bell Mobility), Kanárske ostrovy (Orange ES), Litva (Bite GSM), Lotyšsko (Bite), Luxembursko (Post), Nórsko (Telenor), Rumunsko (Cosmote), Rusko (MTS), Saudská Arábia (Mobily), Španielsko (Orange ES), Spojené Arabské Emiráty (Etisalat), Švédsko (Telenor) aTurecko (Turkcell)

V Rakúsku už bola 4G sieť sprístupnená, teraz ju môžete využívať aj cez sieť A1.

Nové štáty má aj Orange

Orange aktuálne ponúka 4G roaming v 20 krajinách sveta. V niektorých štátoch sú sprístupnené aj viaceré siete štvrtej generácie.

LTE sieť pribudla v štátoch: Nový Zéland (Vodafone), Portugalsko (Vodafone), Slovinsko (Si. Mobil), Taliansko (Vodafone), USA (AT&T) a Veľká Británia (Vodafone, Everything Everywhere)

Rozširovalo aj O2

O2 malo doteraz veľmi rýchly internet v 11 krajinách, aktuálne ich je 20. V minulom období pribudlo 4G v Rakúsku cez 3AT, v Rusku cez Megafon a v Taliansku cez Tim. Doteraz tam malo O2 po jednom partnerovi, ktorý pre jeho zákazníkov poskytoval LTE.

Kde pribudlo 4G v roamingu: Estónsko (Telia), Fínsko (Elisa), Francúzsko (Orange), Kanada (Bel, Telus), Luxembursko (Tango Sa), Portugalsko (Optimus), Španielsko (Telefónica Mobiles), Švajčiarsko (Swisscom), Turecko (Turkcell),

4ka roaming cez 4G zatiaľ neposkytuje.