2.5.2016 16:08 | Bleskovky MobilMania.sk

LG vložilo snímač odtlačkov prstov do displeja

Zdroj: LG Innotek

Sľubovaná je dobrá odolnosť a skrášlenie dizajnu smartfónov.

Po ultrazvukovom snímači odtlačkov prstov od Qualcommu tu dnes máme ďalšiu inováciu na poli biometrickej autentifikácie.

Dcérska spoločnosť LG s názvom LG Innotek totiž oficiálne predstavila modul na snímanie odtlačkov prstov, ktorý je možné pripevniť pod ochranné sklo displeja smartfónu. Informoval o tom web Android Central.

Na vnútornej strane sklíčka sa firme podarilo vytvoriť 0,3-milimetrovú priehlbinu, do ktorej následne pomocou špeciálneho lepidla umiestnila spomínaný senzor. Nielenže tak snímač skryla pod povrch, ale vďaka sklu ho aj ochránila pred vonkajšími vplyvmi prostredia.

fotogaléria
Namiesto tlačidiel iba vyznačené miesto Zdroj: LG Innotek

Ako príklad bol uvedený dopad 130-gramovej oceľovej guličky z výšky 20 centimetrov, ktorý by mala novinka zniesť bez problémov. Výrobcom takisto pomôže pri výrobe vodeodolných telefónov, kedy je nutné vyvarovať sa čo najväčšiemu počtu otvorov na povrchu.

Aby toho nebolo málo, nový modul má byť navyše presnejší. Šanca na vyhodnotenie nesprávneho odtlačku prsta ako autorizovaného bola údajne znížená o 0,002 %. Otázne ale je, či bude snímanie fungovať aj s nalepenými ochrannými fóliami, temperovanými sklami či pri viacvrstvových displejoch.