13.5.2016 06:00 | MobilMania

Mobilné aplikácie pomôžu pri športovaní

Zdroj: Shutterstock.com

Užitočné appky pre sledovanie prechádzok, behanie aj iné športy.

Mobilný telefón môže byť užitočným spoločníkom pri športovaní. Pozrite sa na niekoľko aplikácií, ktoré dokážu pomôcť s počítaním, mapovaním, vytváraním štatistík či pri dosahovaní lepších výkonov.

Čítajte aj Mobilné aplikácie pomôžu pri športovaní

Zmapujte si prechádzky

Svojho spoločníka nielen na prechádzky môžete nájsť v aplikácii Walk with Map My Walk. Tá dokáže zobraziť polohu používateľa na mape či vypísať spálené kalórie, počet prejdených kilometrov a čas od začiatku cvičenia. Taktiež máte možnosť zdieľania cvičenia s vašimi priateľmi na sociálnych sieťach ako Facebook či Twitter.

Milovníkov výziev poteší spĺňanie cieľov

Aplikácia nemusí byť využívaná iba pri prechádzkach. Vybrať sa dá zo širokej škály aktivít, medzi ktoré patrí plávanie, beh či cvičenie v posilňovni. Súčasťou sú aj výzvy pre používateľov, ktoré otestujú vašu vytrvalosť. Prihlásiť sa dá napríklad na zabehnutie tisícky kilometrov za rok. K dispozícii sú aj jednoduchšie ciele, ako napríklad prejsť desať kilometrov za týždeň.

Názov aplikácie Walk with Map My Walk
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ MapMyFitness, Inc.
Veľkosť aplikácie 99,1 MB

Určená nielen pre bežcov

K cvičeniu sa môžu jednoducho pripojiť aj vaši priatelia. V aplikácii Runtastic Running & Fitness máte možnosť nielen zdieľania prejdených trás so svojimi priateľmi, ale aj súťaženia o prvé miesto v počte prejdených kilometrov. Dostupný je totižto rebríček tých najlepších.

Aktivity opäť nie sú obmedzené iba na beh. Na výber sú taktiež iné športy ako futbal či lyžovanie

Aplikáciu využijú nielen bežci, ale aj priaznivci iných športov. Medzi sprístupnené aktivity patrí futbal, tenis či lyžovanie. Pri cvičení sa dozviete informácie o vašom čase a prejdenej vzdialenosti od štartu. Taktiež uvidíte doplňujúce údaje o spálených kalóriách či maximálnej a priemernej rýchlosti.  Po skončení môžete cvičenie označiť škálou emotikonov či zaznačiť typ terénu. Zároveň si prezriete prehľad vašich minulých cvičení a štatistík o počte kilometrov či čase, ktorý ste venovali cvičeniu.

Názov aplikácie Runtastic Running & Fitness
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Áno, Stiahnuť
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Runtastic
Veľkosť aplikácie 67,2 MB

Cvičenie s hudbou

Chuť cvičiť ovplyvňuje aj obľúbená hudba. Aplikácia Runkeeper v sebe spája možnosť prehrávania hudby dostupnej v mobilnom zariadení a zo služby Spotify. Hlasitosť sa počas komentárov hlasového sprievodcu stíši, a tak neprídete o žiadnu dôležitú informáciu.

Motivovať sa môžete aj vytváraním vlastných cieľov

Cvičenie je dostupné v dvoch módoch. Prvý je označený ako GPS. K záznamu polohy používateľa používa satelitný navigačný systém. Druhým je režim stopiek, ktorý vykresľuje iba jednoduché hodiny a započítava čas uplynutý od štartu cvičenia. Pri oboch sú samozrejmosťou rôznorodé aktivity, ako napríklad beh, bicyklovanie či turistika. Nájsť tú správnu motiváciu môžete nielen pri plnení dopredu pripravených výziev, ale aj splnením vlastných cieľov.

Názov aplikácie Runkeeper – GPS Track Run Walk
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ FitnessKeeper, Inc.
Veľkosť aplikácie 50,2 MB