15.5.2016 06:00 | MobilMania

Nenechajte zraziť Mickey Mousa: Crossy Road s animovanými celebritami

Zdroj: redakcia

Hra Disney Crossy Road zaujme hravým spracovaním a známym menom. Stačí to na úspech?

Disney Crossy Road je, ako už názov napovedá, výsledok spolupráce spoločností Disney a Hipster Whale, autora pôvodnej verzie Crossy Road. Táto hra zažila pred určitým časom obrovský boom a vyzerá to tak, že si chce Disney ukrojiť svoju časť z koláča úspechu.

Jednoduchý herný princíp

Herný princíp je rovnaký ako v pôvodnom Crossy Road. Na tomto mieste sa žiadna revolúcia nekoná. Ale nie je na tom nič zlé, pretože Crossy Road bola (a stále je) skvelá hra.

Prostredie pôsobí hravým dojmom, mení sa spolu s postavičkami

Úlohou hráča je ovládať Disney postavičku tak, aby cez cestu preskákala čo najďalej. Pritom sa musí vyhýbať autám, lodiam či rôznym iným nástrahám. Navyše nemôže ostať stáť príliš dlho a čakať, kým sa cesta uvoľní, pretože v opačnom prípade sa hra končí prehrou.

Ovládanie je jednoduché a intuitívne. Kliknutím na displej sa postavička posunie na ďalšie políčko pred ním, ťahaním do strán sa posunie do zadaného smeru. Hráč si po čase skutočne navykne a ťahy robí bez väčšieho uvažovania.

Disney na každom rohu

To, čo túto hru robí odlišnou od pôvodnej verzie Crossy Road, sú Disney postavy, za ktoré je možné hrať. Tie sa delia do rôznych kategórií, napríklad Kniha džunglí, Zootopia, Mickey Mouse, Toy Story a ďalšie.

Nové postavy je možné odomykať za virtuálne mince. Získavajú sa zbieraním v hre, pozeraním reklamných videí a raz za čas tiež príjemne prekvapí darček. Za mince si nie je možné novú postavu vybrať, sú prideľované náhodne. Výhodou však je, že takmer s každou postavičkou prichádza aj nové prostredie.

V hre sa nachádza 150 postavičiek za ktoré je možné hrať, získavajú sa z automatov

Overený recept

Disney sa pri svojej novej hre nepúšťa do žiadnych experimentov a namiesto toho vsádza na overenú klasiku. Aj napriek tomu, že vývojári zmenili iba prostredia a postavičky sa jedná o dobrú hru. Nejde o žiadnu grafickú pecku, no stále patrí do kategórie zábavných a návykových.

Hra je dostupná pre iOS a Android a je zdarma. Treba rátať s mikrotransakciami za postavičky, no tie nijako neovplyvňujú priebeh hry a pre hráča teda nie sú povinné.

Názov aplikácie Disney Crossy Road
Podpora iOS áno
Podpora Android áno
Kategória hry
Veľkosť 48 MB (Android) / 90,5 MB (iOS)
Cena zadarmo