26.5.2016 07:00 | MobilMania

Zahrali sme si nové Angry Birds. Neurazí, no nenadchne

Zdroj: redakcia

Rovio prinieslo novú nádielku nahnevaných vtákov. Vydali sa novým smerom.

Známe herné štúdio Rovio pripravilo pre svojich priaznivcov novú epizódu jednej z najznámejších herných sérií pre mobilné zariadenia. Nové Angry Birds Action! ponúka vylepšené grafické prevedenie a nový herný princíp, odlišný od predchodcov.

Pinball na operený spôsob

Vtáky sa ocitnú v uzavretom priestore a úlohou hráča je vystreliť ich tak, aby splnil určitú úlohu. Spravidla je ňou získanie vopred daného počtu predmetov. Ide o vajcia, cukríky či výbušniny, ktoré je potrebné odpáliť ich nabúraním. Celé to tak pripomína akýsi pinball, ibaže loptičku nahradil vták s nahnevaným výrazom v tvári.

Hlavná postava Red sa po prvom spustení nachádza na začiatku dlhej cesty. Postupne, ako hráč ďalej prechádza jednotlivými úrovňami, nachádza svojich priateľov. K Redovi sa tak pridá napríklad Bomb, Chuch či Terence. Každý z nich ponúkne rozdielne schopnosti.

zdroj: redakcia

Bomb napríklad dokáže odpáliť určitú časť mapy, Chuck je zase rýchly a ľahšie ničí drevo. Je len na hráčovi, ktorého z vtákov si vyberie. Na každý z 90 levelov však môže použiť iba obmedzený počet operencov.

Badateľný free-to-play model

Každá úroveň sa delí na niekoľko častí. Hráč nikdy nevie, čo ho čaká v tej ďalšej. Preto môžu nastať situácie, kedy musí použiť niektorý z takzvaných power-ups, ktoré krátkodobo opereným hrdinom pridajú určitú schopnosť. Hráč ich môže získať po zvládnutí levelu, prípadne ich vymení za mince či diamanty.

zdroj: redakcia

Aby hráč napredoval dostatočne jednoducho a rýchlo, je tlačený k mikrotransakciám. Viditeľné sú najmä pri systéme životov, ktoré sú potrebné na začatie novej úrovne. Sú len tri a trvá neuveriteľnú hodinu, kým sa všetky obnovia.

Proces sa dá urýchliť prezretím reklamného videa alebo výmenou za diamanty. Tých je v hre skutočne málo. Ak teda nechcete zbytočne čakať na obnovenie životov, nevyhnete sa mikrotransakciám.

Čítajte aj Zahrali sme si nové Angry Birds. Neurazí, no nenadchne

Drobné neduhy vynahrádza grafické spracovanie, ktoré je pútavé. Hlavne vzhľadom na fakt, že ide o hru určenú aj pre slabšie zariadenia. Titul má animovaný nádych a nehrá sa tak na nič, čo by malo s realitou čo i len štipku spoločného.

Láka na film

Hra pomerne často odkazuje na „animák“, ktorý Rovio nedávno prinieslo do kín . V hre nájdeme niekoľko prvkov z filmu, podobne vyzerajúce postavičky či dokonca upútavky.

zdroj: redakcia

Navyše stačí naskenovať špeciálny kód, napríklad z Happy Mealu alebo H&M, a sprístupnia sa ďalšie časti hry.

Priemerné pokračovanie úspešnej série

Nové Angry Birds je vo výsledku dobrá hra. S pôvodnou koncepciou série má ale okrem vtákov spoločné skutočne len minimum.

Titul tak stavia na dobrom mene, ktoré séria má. A hoci fanúšika naštvaných vtákov neurazí, rovnako ho ani nenadchne. Minimálne nie natoľko, aby sa z nej stal ďalší hit podobný tomu, ktorý sme mohli vidieť v prvých rokoch po uvedení značky Angry Birds na trh.

Názov aplikácie Angry Birds Action!
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Kategória Hry
Veľkosť 321 MB (Android) / 379 MB (iOS)
Cena Zadarmo