12.5.2016 07:34 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikla nová snímka iPhonu 7. Smart Connector či zapustený fotoaparát

Zdroj: MacRumors

Nový telefón od Apple sa možno bude od predchodcu líšiť len minimálne.

fotogaléria
Apple zredukoval plochu pásikov na zadnej strane Zdroj: MacRumors

Očakávaný iPhone 7 sa stáva čoraz častejšou témou dohadov. Tentoraz neznámy používateľ zverejnil fotografie, ktoré môžu zobrazovať budúcu podobu nového telefónu s logom nahryznutého jablka. Na prvý pohľad zaujme napríklad absencia priečnych anténových prúžkov, informoval Mac Rumors.

Hoci sa pravosť snímky nedá overiť, dizajn smartfónu je nápadne podobný súčasnému iPhonu 6s . Zreteľných je ale niekoľko detailov, ktorými sa údajný iPhone 7 od svojho predchodcu odlišuje.

Už spomínané anténové prúžky úplne nezmizli, boli však obmedzené len na spodný a horný okraj zariadenia.

Smart Connector možno až budúci rok

Druhou zaujímavosťou je prítomnosť Smart Connectora, ktorý bol prvýkrát použitý pri tablete iPad Pro . Okrem možného prenosu dát a energie medzi telefónom a inými zariadeniami sa o jeho ďalšom využití len špekuluje. Spomína sa napríklad bezdrôtové nabíjanie.

fotogaléria
Takto by mohol vyzerať nový iPhone 7 (zdroj: Zdroj: MacRumors

Aj keď o sa o využití Smart Connectora hovorí už dlhšie, známy japonský portál Mac Otakara tieto správy naopak spochybňuje. Tvrdí, že spoločnosť Apple by mohla plány s konektorom odložiť do budúceho roka, či dokonca na neurčito.

Zverejnená snímka údajného iPhonu 7 tiež naznačuje, že snímač fotoaparátu možno bude tentoraz o niečo viac, prípadne úplne zapustený v tele zariadenia. Chýba však duálny fotoaparát, ktorý ale môže byť výsadou iPhonu 7 Plus.

Dočkáme sa audio jacku?

Nedávno sme informovali, že iPhone bude zrejme bez 3,5 mm jacku .

Server Nowhereelse.fr však zverejnil fotografiu „vnútorností“ pripravovaného telefónu, ktorých súčasťou je viacero komponentov vrátane antény, Lightning portu aj audio jacku.

fotogaléria
iPhone 7 by vraj mal mať so svojim predchodcom Zdroj: OnLeaks

Zároveň tento týždeň unikol nákres iPhonu 7, ktorý sa nápadne podobá na minuloročný model iPhone 6s. Obe zariadenia majú disponovať rovnakou šírkou aj dĺžkou.

Očakávaná novinka vraj bude vybavená rýchlejším čipom A10. K ďalším kľúčovým vlastnostiam má patriť vodeodolnosť čí zvýšená odolnosť voči prachu.

Čítajte aj Unikla nová snímka iPhonu 7. Smart Connector či zapustený fotoaparát