14.5.2016 03:00 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone vraj na budúci rok prinesie displej so zabudovaným Touch ID i kamerou

Zdroj: Shutterstock

Inováciou zrejme prejde aj telo telefónu, ktoré by malo byť po novom zo skla.

Fanúšikovia Apple sa nevedia dočkať príchodu iPhonu 7. Začínajú sa však už množiť aj informácie o jeho nástupcovi, ktorý by mal prísť v roku 2017.

Podľa blogera Johna Grubera čakajú budúcoročný model značné zmeny. Medzi najvýznamnejšie by mal patriť displej bez okrajov, informuje server MacRumors.

Revolučný displej

ikona apple iphone Zdroj: Shutterstock

Gruber má informácie od nezávislého zdroja, ktoré naznačujú, že iPhone by mal na prednej strane disponovať celoplošným displejom. Priamo v ňom údajne bude zabudovaný senzor Touch ID spolu s predným fotoaparátom i reproduktormi.

Už minulý mesiac sme informovali, že budúcoročný smartfón ponúkne zrejme nové materiály . Spájajú sa najmä s telom zo skla.

Spomína sa aj 5,8-palcový flexibilný OLED displej. V hre je však i uhlopriečka s veľkosťou 5,5 palca. Dôkazom by mohla byť veľká objednávka na výrobu OLED displejov , ktorú údajne Apple urobil od Samsungu.

Zaujímavý je tiež fakt, že Apple od minulého roka pracuje na vývoji (TTDI) čipov s integráciou dotykového a zobrazovacieho ovládača. To umožní zabudovanie systému rozpoznávania odtlačkov prstov priamo do displeja a zároveň odstránenie hardvérového tlačidla telefónu. Verziu bez ovládacieho prvku pod displejom potvrdzujú taktiež informácie od Grubera.

Čítajte aj iPhone vraj na budúci rok prinesie displej so zabudovaným Touch ID i kamerou

iPhone 7 Plus nakoniec iba jeden

Známy analytik KGI Securities Ming-Chi Kuoa zas nedávno uviedol, že Apple pravdepodobne uvedie až dva varianty tohtoročného iPhonu 7 Plus. Prvá verzia vraj mala ponúknuť jeden fotoaparát a druhá duálny snímač.

Analytik však teraz tvrdenie dementoval s tým, že spoločnosť nakoniec uvedie iba jednu verziu iPhonu 7 Plus s duálnym fotoaparátom a 3 GB operačnej pamäte RAM, poznamenal web iClarified.com.

Pripomeňme, že telefón má tiež disponovať Smart Connectorom na pripojenie klávesnice, ktorý mal premiéru v iPade Pro.

Čítajte aj iPhone vraj na budúci rok prinesie displej so zabudovaným Touch ID i kamerou