16.5.2016 10:56 | Bleskovky MobilMania.sk

Klasické Nokie sa možno stiahnu z trhu

Zdroj: Microsoft

Microsoft vraj plánuje ukončiť svoj biznis ohľadne základných telefónov so značkou Nokia.

Podľa zatiaľ nepotvrdených správ od „dobre informovaných zdrojov“ z Číny nie je vylúčené, že spoločnosť Microsoft ukončí ponuku, respektíve celý biznis okolo svojich základných telefónov. Tie na základe dohody nesú označenie Nokia, pričom Microsoft má mať právo na túto značku u telefónov bez otvoreného operačného systému do roku 2024. Ide o výsledok odkúpenia Nokie.

Nokia 105 Zdroj: Microsoft

Dôvodom uvedeného rozhodnutia má byť veľmi malý odbyt telefónov. Za uplynulý kvartál sa napríklad predalo len okolo 15 miliónov základných alebo klasických telefónov značky Nokia, pripomína web PhoneArena.com.

Aj keby Microsoft odišiel z tohto biznisu, nie je vylúčené, že telefóny značky Nokia z trhu nezmiznú. Dostupné zdroje totiž uvádzajú, že Microsoft by mal predať licenčné práva na značku Nokia firme Foxconn.

Microsoftu sa pritom nedarí ani so smartfónmi postavenými na mobilnom Windows. Biznis okolo línie Lumia je vysoko stratový, čo ukázali aj nedávne hospodárske výsledky Microsoftu.

Spoločnosť však napriek tomu tento biznis nevzdáva a dokonca plánuje veľké novinky. Aj keď asi nie v najbližšom období. Hovorí sa o predstavení telefónov „Surface Phone“. Do skupiny Surface by mimochodom mohla prejsť aj časť zamestnancov po zrušení sekcie klasických telefónov.

Čítajte aj Klasické Nokie sa možno stiahnu z trhu