17.5.2016 10:11 | Bleskovky MobilMania.sk

Testovací Windows 10 Mobile priniesol opravy a gestá pre Edge

Zdroj: redakcia

Noviniek je menej ako obvykle, o to viac problémov však bolo vyriešených.

Microsoft včera zverejnil nový náhľad mobilného Windows 10 pre testerov vo Fast Ringu. Zostavenie z vetvy Redstone nesie označenie 14342 a prevažne ponúkne opravy známych chýb.

Medzi niekoľko nových funkcií patrí návrat navigačných gest pre internetový prehliadač, známych už z predošlého Internet Exploreru. Používatelia  tak môžu jednoduchým pohybom prsta prejsť napríklad na predchádzajúcu stránku.

Insiderom Microsoft ponúkne návrhy vhodných kategórií pre zasielanie odozvy. Vychádzať budú zo zadaného popisu v aplikácii Feedback Hub, ktorá však naďalej ostáva lokalizovaná výlučne v angličtine.

Výber z opravených chýb v aktuálnom náhľade:

  • Opravená chyba pri inštalácii nových mobilných zostavení (error 80070002).
  • Vyriešený problém pri sťahovaní jazykových a rečových balíkov.
  • Oprava problému, kedy Lumie 435, 532, 535 a 540 nemohli zaznamenávať videá, prípadne neboli po úprave zachované pokročilé nastavenia aplikácie fotoaparátu.
  • Oprava nefunkčného prehrávania chráneného (DRM) obsahu v prehrávači Groove a iných (error 0x8004C029, error 0x8004C503).
  • Vyriešenie nepríjemného problému, kedy sa zariadenie mohlo reštartovať po prijatí notifikácie z aplikácie, ktorá využíva bezpečnostné nastavenie „Keep notifications private on the lock screen“.
  • „Rozlúčková“ správa pri vypnutí telefónu zostane zobrazená, až pokým sa zariadenie naozaj nevypne.
  • Oprava problému, kedy sa funkcia Glance neaktivovala po prejdení rukou nad telefónom.

Výber zo známych chýb v aktuálnom náhľade:

  • Aplikácia nastavení môže naďalej padať počas úpravy rozloženia skratiek Centra akcií. Ak sa tak stane, jedna zo skratiek môže úplne zmiznúť, v takom prípade pomôže len obnova továrenských nastavení.
  • DualSIM telefóny môžu mať problém s dátami na druhej SIM.

Tak ako z posledného náhľadu pre PC, aj v jeho mobilnej obdobe zmizla funkcia Wi-Fi Sense. Umožňovala zdieľanie prístupových údajov k bezdrôtovým sieťam s kontaktmi používateľov.

Americká spoločnosť oznámila, že ku kroku ju viedol nízky podiel používateľov, ktorí funkciu využívali, ako aj potreba zdrojov na jej ďalší vývoj.

Čítajte aj Testovací Windows 10 Mobile priniesol opravy a gestá pre Edge

Kompletný výpis opravených a známych chýb v aktuálnom testovacom zostavení Windows 10 Mobile nájdete na blogu Microsoftu.