23.5.2016 17:07 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikli fotky nových iPhonov: Štvorica reproduktorov, 256GB variant aj duálny fotoaparát

Zdroj: Nowhereelse.fr

Nové zariadenia by mali byť predstavené v septembri. Ich výroba už údajne začala.

Na internete sa objavili nové fotografie, ktoré údajne zachytávajú zadnú časť pripravovaného iPhonu 7. Novinka by podľa nich mala ponúknuť až štvoricu samostatných reproduktorov, ako je tomu aj v prípade iPadu Pro. Okrem toho snímky zachytávajú väčší fotoaparát a absentuje tu tiež 3,5mm jack, ktorý pravdepodobne nahradí aktuálny Lightning konektor. Informácie sumarizuje server Mac Rumors.

Zo zadnej časti zariadenia by sa tiež mali vytratiť pruhy pre antény, ktoré množstvo používateľov označovalo za estetický nedostatok. Antény by sa tak po novom mohli ukrývať v hornej a spodnej hrane prístroja. Či bude na zariadení prítomný aj nový Smart konektor, však zatiaľ zistené nebolo.

Čítajte aj Unikli fotky nových iPhonov: Štvorica reproduktorov, 256GB variant aj duálny...

Väčšia pamäť aj lepší fotoaparát

Z ďalších uniknutých záberov je zrejmé, že by iPhone 7 Plus mohol priniesť aj ďalšie novinky. Medzi ne by mal patriť nový duálny fotoaparát, ktorý by mohol posunúť fotografovanie a nahrávanie videa na ešte vyššiu úroveň.

Apple si vraj na väčšinovú výrobu nového snímača vybral spoločnosť LG Innotek, ktorá nahradí Sony. Japinský producent by údajne z produkčných dôvodov nestíhal dodať požadované množstvo súčiastok. Na informácie upozornil server 9to5Mac.

Iné zdroje zas informujú o tom, že by menší iPhone 7 mohol disponovať aj laserovým automatickým zaostrovaním. Vďaka nemu by sa zlepšila rýchlosť zaostrovania snímača v horších svetelných podmienkach.

K dispozícii by mal byť aj nový 256GB pamäťový variant, ktorý by mohol nahradiť 128GB verziu. Kritizovaný model s 16GB úložným priestorom by však mal v ponuke ostať aj naďalej.