1.6.2016 20:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Viamo má novú funkciu. Cieli na zábudlivcov

Zdroj: VIAMO

Upozornenie na dlžnú sumu sa objaví ako push notifikácia v smartfóne. Funkcia si poradí aj v situácii, keď druhá strana softvér v mobile nepoužíva.

Aplikácia Tatra banka Viamo s novou funkciou Zdroj: Google Play

Viamo pridalo do mobilnej aplikácie pre posielanie peňazí na základe mobilného telefónneho čísla novú funkciu Pripomienka. Slúži na vyzvanie priateľov alebo známych, aby používateľovi uhradili požadovanú sumu. Zároveň pribudla možnosť vybrať príjemcu zadaním mena.

Pre zaslanie informácie stačí zadať príjemcu, výšku sumy a prípadne i popis. Druhému človeku sa následne na mobile objaví push notifikácia, takže sa nestane, že pripomienku prehliadne v e-mailovej schránke. Hneď na ňu môže v aplikácii zareagovať vytvorením platby, ale aj zamietnutím.

Hoci aplikácia je k dispozícii i pre Windows Phone, novinka je zatiaľ dostupná len pre platformy iOS a Android.

Ak dotyčný softvér nepoužíva alebo ešte nestiahol aktualizáciu, odosielateľovi sa zobrazí upozornenie a možnosť použiť namiesto novinky štandardnú SMS správu. Softvér automaticky predvyplní jej obsah číslom účtu, sumou a popisom, aby dlžník mohol zaplatiť štandardným bankovým prevodom.

Viamo aktuálne podporuje viac ako 50 obchodníkov, 3 kuriérske služby, 2 vysoké školy a 12 neziskových organizácií. Medzi nimi napríklad Martinus.sk, RTVS či GLS. Službu podporuje trojica bánk – Tatra banka, VÚB a Zuno.