15.6.2016 10:26 | Bleskovky MobilMania.sk

LG vraj disponuje telefónom so skutočne bezdrôtovým nabíjaním

Zdroj: LG

Novinka od LG by mala priniesť ešte progresívnejšie nabíjanie zariadení.

Spoločnosť LG podľa dostupných správ už dokončila vývoj progresívnejšej technológie bezdrôtového nabíjania, ktorá by mala byť uvedená spoločne s novým kompatibilným smartfónom.

LG Stylus 2 Plus Zdroj: LG

Podstata technológie bude spočívať v tom, že ponúkne „skutočne bezdrôtové“ nabíjanie zariadení. Namiesto umiestnenia zariadenia na špeciálnu podložku bude možné nabíjať až do vzdialenosti 7 cm od nabíjačky. Namiesto magnetickej indukcie je nová technológia postavená na báze magnetickej rezonancie, písal web BGR.com.

Ak sa informácia potvrdí, išlo by o nemalý prielom. Bezdrôtové nabíjanie na báze magnetickej rezonancie už totiž nie je novou záležitosťou, ale ani jeden z projektov zatiaľ neopustil fázu prototypov.

Okrem možnosti nabíjania do okruhu 7 cm má nabíjanie zvládať až 7 W, čo by malo napomôcť výrazne zrýchliť celý proces nabíjania batérie telefónu.

Kedy LG predstaví nový telefón s touto progresívnou technológiou nabíjania, je zatiaľ otázne. Spoločnosť sa údajne rozhoduje, kedy bude na podobné predstavenie najvhodnejšia doba.

Čítajte aj LG vraj disponuje telefónom so skutočne bezdrôtovým nabíjaním