17.6.2016 07:32 | Bleskovky MobilMania.sk

LG X mach: Chystaná novinka s LTE do 410 Mbit/s

Zdroj: LG

Okrem rýchleho 4G dostane smartfón aj displej s 2K rozlíšením či šesťjadrový procesor.

LG chystá ďalšiu novinku s 5,5-palcovým IPS Quantum displejom, ktorý bude pracovať vo vysokom QHD rozlíšení (konkrétne 1 440 × 2 560 pixelov). Medzi jeho silné stránky má patriť aj LTE konektivita.

Čítajte aj LG X mach: Chystaná novinka s LTE do 410 Mbit/s

Smartfón LG X mach (predtým známy aj ako Quicksilver) totiž ponúkne veľmi rýchly 4G modul kategórie Cat.9 3CA. Skratka „CA“ znamená, že model bude podporovať rýchlosť až do 410 Mbit/s, čo je pre naše končiny nevídaná rýchlosť. Slovenské siete si totiž dokážu poradiť maximálne s 300 Mbit/s.

Podľa servera GSMarena.com má smartfón disponovať aj šesťjadrovým procesorom s taktom 1,8 GHz, ktorému budú sekundovať 3 GB pamäte RAM. Teoreticky by mohlo ísť o aktualizovanú verziu čipsetu Snapdragon 650 . Ten podporuje maximálne spomínaný takt, no s LTE si rozumie len do siedmej kategórie (300/100 Mbit/s).

LG X mach, ktorý bude mať plochú obrazovku a zároveň aj zakrivený zadný kryt pre zlepšenie priľnavosti, dostane aj 12,3-megapixelový fotoaparát s veľkosťou jedného pixela len 1,55 mikrometra. Vpredu zas nebude chýbať selfie kamera s rozlíšením 8 MPx.

Chystaná novinka je určená pre európske a ázijské trhy, v USA sa vraj neobjaví. Dokonca sa „šušká“ aj o ešte ďalšej verzii LG X max, ktorý má výrobca doslovne „pasovať“ za ideálny pre mediálnu konzumáciu so zvýšeným zážitkom zo sledovania. Uvidíme, ako na tom bude tento zatiaľ neznámy kúsok v skutočnosti.

Čítajte aj LG X mach: Chystaná novinka s LTE do 410 Mbit/s