22.6.2016 13:24 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone 7 vraj definitívne bez 3,5mm audio jacku, ale tenší a vodeodolný

Zdroj: Shutterstock.com

Revolučné novinky sa v tohtoročnom iPhone neobjavia. Výraznejšie inovácie prídu asi až v roku 2017.

Smartfóny iPhone 7 a 7 Plus, ktoré Apple zrejme predstaví na jeseň tohto roka, majú byť definitívne bez štandardného 3,5mm audio konektora. Veľa ďalších noviniek však neprinesú. S odvolaním sa na dôveryhodné zdroje The Wall Street Journal to tvrdí server MacRumors.com.

iPhone by mal v roku 2017 prejsť výraznými Zdroj: Shutterstock.com

Aj napriek tomu môžu byť nové zariadenia pomerne veľkým lákadlom pre množstvo používateľov. Práve vďaka údajnej absencii 3,5 audio konektoru môžu byť vodeodolné. Len nedávno sa pritom objavila z čínskeho prostredia informácia, že zariadenie o rozhranie nepríde.

Očakáva sa i zmenšenie hrúbky tela približne o jeden milimeter. Stratia sa tak zadné pruhy pre antény, ktoré množstvo kritikov označovalo za neestetické a rušivé.

Zároveň sa potvrdzuje zmienka, že objektív fotoaparátu nevystúpi nad povrch telefónu, ako je tomu pri modeloch 6 alebo 6s.

Výraznejších inovácií by sa zákazníci tak mohli dočkať až budúci rok pri modeloch 7s a 7s Plus. Ďalšie revolučné novinky a viditeľnejšie zmeny následne prídu vraj len raz za tri roky. Spoločnosť totiž plánuje zmeniť cyklus predstavovania nových iPhonov.

Čítajte aj iPhone 7 vraj definitívne bez 3,5mm audio jacku, ale tenší a vodeodolný