7.7.2016 10:40 | MobilMania

Pohoda 2016: Nabíjačkárne, aplikácia, Wi-Fi zóna či „vráť ma“ pre mobily

Zdroj: Shutterstock

Obľúbený festival otvorí svoje brány už o dva týždne. Prinášame vám všetko, čo by ste mali vedieť, ak sa na Pohodu chystáte.

Článok z 23.6 sme dnes aktualizovali o nové informácie

Usporiadatelia festivalu Pohoda 2016 pripravili okrem bohatého programu aj niekoľko služieb pre používateľov mobilných telefónov. Najväčší festival u nás začína už dnes a potrvá tri dni.

Vlastná aplikácia festivalu

fotogaléria
Ilustračná snímka Zdroj: Shutterstock

Partner festivalu, mobilný operátor Orange, pripravil pre návštevníkov festivalovú aplikáciu „Pohoda 2016 powered by Orange“. Dostupná je v slovenčine, ale aj v angličtine. Stiahnuť si môžu majitelia smartfónov so systémom iOS a Android .

„Okrem kompletného programu a aktualít zasielaných priamo organizátorom prinesie návštevníkom predpoveď počasia alebo ich upozorní na zaujímavú súťaž,“ uviedol operátor v tlačovej správe.

Nechýba tiež možnosť vyskladať si svoj vlastný program, na ktorý aplikácia vždy pred začiatkom upozorní. Nechýba tu ani mapa festivalu.

Pomoc so stratenými zariadeniami

Festival nadviazal spoluprácu aj so start-upom Vratma. „Na základe nalepovacích QR kódov umiestnených na mobiloch pomôže aplikácia stratené zariadenia vrátiť ich majiteľom. Pre 10 000 návštevníkov Pohody bude táto služba počas festivalu zadarmo, stačí si vyzdvihnúť nálepku s QR kódom v stánku Vratma a zaregistrovať sa,“ informoval operátor.

Ak ste zákazníkom operátora, môžete službu využiť počas celého leta prostredníctvom kupónu  v Orange výhodách.

SMS servis zadarmo

fotogaléria
Bažant Pohoda 2016 Zdroj: Bažant Pohoda 2016

K dispozícii je aj bezplatný festivalový SMS servis. Vďaka nemu vám budú chodiť informácie o dianí, počasí, pokynoch a iné dôležité aktuality.

Aktivácia služby je podmienená odoslaním SMS správy. Pre zákazníkov Orangeu je aktivačná SMS bezplatná. Zákazníci ostatných operátorov zaplatia za spätnú SMS jednorazovo 20 centov. SMS správy prichádzajúce po aktivovaní služieb sú bezplatné.

Aj festivalový SMS servis je v slovenčine a angličtine.

Wi-Fi a nabíjačky

V rámci areálu bude niekoľko Wi-Fi zón pre internetovanie. Areál bude pokrytý aj 4G sieťou všetkých štyroch slovenských operátorov. Operátori posilnia aj sieť na volanie.

Čítajte aj Pohoda 2016: Nabíjačkárne, aplikácia, Wi-Fi zóna či „vráť ma“ pre mobily

Orange zóna ponúkne non-stop otvorenú nabíjačkáreň. Návštevníci si mobil nabijú aj v stanových mestečkách. Spoločnosť poskytne aj prenosné nabíjačky.

Živé vystúpenia a futbal

Operátor na svojej facebookovej stránke  ponúkne živé vystúpenia z Orange pódia. Okrem toho tu má pribudnúť aj to najdôležitejšie zo živote na festivale.

Orange plánuje sprístupniť na festivale aj živý prenos semifinálového zápasu Majstrovstiev Európy Euro 2016. Dostupný bude v Orange zóne.