24.6.2016 01:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Huawei plánuje redizajn EMUI 5.0. Pomôže mu bývalá dizajnérka Applu

Zdroj: redakcia

Spoločnosť zároveň priznala vývoj vlastného operačného systému.

Huawei sa chce rozlúčiť so starou podobou svojej Zdroj: redakcia

Huawei pracuje na výraznom redizajne svojej používateľskej nadstavby operačného systému Android, známej pod názvom EMUI. Reaguje tak na vlnu kritiky, ktorá mu vyčítala až príliš veľkú podobnosť s operačným systémom iOS od Apple, informuje Android Authority-

Novú tvár by EMUI mala dať  bývala softvérová dizajnérka Applu. Abigail Brody, ktorá pracovala na operačnom systéme iOS 1. Jej úlohou bude zachovať funkčnosť softvérovej nadstavby Androidu. Nové prostredie by zároveň malo byť prívetivejšie pre používateľov v USA.

Aktualizácia EMUI 5 bude vydaná v septembri. Mala by sa rozlúčiť s ikonami v tvare štvorca so zaoblenými hranami. Zároveň môžeme očakávať výmenu fádnych farieb za svetlejšie motívy. Dizajnérka tiež chce na platforme aplikovať takzvaný Material Design, ktorý Google už nejaký čas používa vo svojich popredných službách.

Vlastný operačný systém ako alternatíva

Čínsky výrobca však mal pristúpiť aj k tvorbe vlastného operačného systému. Vraj ho plánuje použiť v prípade, ak Google obmedzí podporu Androidu pre ďaľších výrobcov. Podobnú stratégiu podľa posledných indícií zvolil aj Samsung so svojím systémom Tizen.

Nový systém má byť vyvíjaný v Škandinávii a vraj na ňom pracuje tím vývojárov, ktorý bol v minulosti spájaný s Nokiou. Zatiaľ však nie je isté, kedy bude dokončený. Téme sme sa venovali v samostatnom článku.

Čítajte aj Huawei plánuje redizajn EMUI 5.0. Pomôže mu bývalá dizajnérka Applu