1.7.2016 10:33 | Bleskovky MobilMania.sk

Operátori posilnia sieť na festivaloch. Vrátane LTE

Zdroj: Shutterstock.com

Ľudia na festivaloch sa dočkajú rýchlej siete aj tam, kde štandardne nemusí byť dostupná.

Všetci štyria poskytovatelia plánujú zlepšiť sieť v lokalitách, kde sa konajú najväčšie festivaly. Zlepšia tam signál na volania, ale aj na rýchly mobilný internet.

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock.com

Telekom má na väčšine festivalov kvalitné 4G pokrytie už v súčasnosti, nakoľko pokrýva už 79,4 percent populácie a miesta konania festivalov sú aj na mape pokrytia,“ uviedol hovorca operátora Michal Korec.

Dodáva však, že vzhľadom na vyššiu prevádzku a množstvo používateľov posilňuje Telekom sieť mobilnými kontajnermi i rozšírením existujúcich buniek v okolí. Tento rok tak urobí na Pohode, Rock či SIAF Leteckých dňoch Sliač. Posilnenia sa dočkal aj Topfest, ktorý začal včera. Menšie festivaly si majú vystačiť s aktuálnou kapacitou siete.

Orange prinesie 4G na Pohodu a na festival Legit Blast v Banskej Bystrici. O posilňovaní siete na ďalších festivaloch stále rokuje. „Detailnejšie informácie zverejníme už v najbližších dňoch,“ uviedla hovorkyňa Alexandra Piskunová.

O2 prinesie 2G, 3G a LTE na Pohodu, Grape a na aktuálne prebiehajúcom Topfeste.

4ka plánuje zlepšiť signál na Pohode a na Festivale Divoká voda. „V oboch prípadoch budú môcť naši zákazníci využiť našu modernú 4G sieť,“ uviedol hovorca Tomáš Stupavský.