4.7.2016 14:32 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange výrazne rozšíril 4G. Sieť pribudla v mnohých obciach (+zoznam)

Zdroj: redakcia

Po Telekome výrazne buduje rýchlu sieť v obciach aj ďalší operátor.

zdroj: Orange Zdroj: Orange

Sieť štvrtej generácie od Orangeu je dostupná už pre viac ako 71 percent populácie. Na konci minulého roka pritom pokrytie dosahovalo 64 percent. Orange sa zameral hlavne na obce. O novom čísle pokrytia informovala spoločnosť po polroku.

„Od tohto roka si rýchly mobilný internet v 4G sieti môžu užívať obyvatelia v ďalších nových lokalitách, pokrytie pribudlo v 2 mestách a 238 obciach. Výhody rýchlej mobilnej siete si tak v súčasnosti môže užívať už 71,1 % obyvateľstva,“ uviedol operátor v tlačovej správe.

Na konci minulého roka bola pritom sieť dostupná v 318 obciach. 4G pribudlo najmä v obciach na východnom Slovensku. Dostali ho aj TuranyGabčíkovo .

Väčšiu sieť má iba Telekom

Telekom má podľa svojich slov 4G pre 79,4 percent ľudí . 4ka má rýchlu sieť pre 60 percent ľudí.  O2 pokrýva 4G sieťou 25 percent ľudí . Orange už teraz avizuje, že sieť bude masívne rozširovať aj v najbližších mesiacoch.

„Intenzívne pracuje na ďalšom budovaní kvalitného pokrytia. Do konca tohto roka ním plánuje pokryť 80% populácie,“ hovorí o plánoch Orange.