7.7.2016 11:00 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

HP skutočne ide predávať smartfón s Windows 10 Mobile, poznáme detaily

Zdroj: Ján Trangel

Na Slovensku sa bude predávať nový smartfón aj špeciálne príslušenstvo.

HP začne predávať svoj nový smartfón Elite X3, ktorý beží na Windows 10 Mobile. Do predaja na Slovensku by sa samotný smartfón mal dostať koncom augusta, voliteľné príslušenstvo príde v priebehu septembra.

Elite X3 mieri na firemných zákazníkov a zatiaľ nie je úplne jasné, či HP bude zariadenie predávať aj koncovým spotrebiteľom. Preto sú odporúčané ceny zatiaľ stanovené bez DPH – za telefón si výrobca vypýta 699 eur bez dane a balíček smartfónu a dokovacej stanice bude stáť 729 eur bez dane.

video:

Špeciálne príslušenstvo

Nový Elite X3 ukázalo HP ešte vo februári na MWC 2016 v Barcelone. Napriek záplave konkurenčných noviniek na seba strhol nemalú pozornosť a aj my sme ho zaradili medzi najatraktívnejšie predstavené zariadenia.

fotogaléria
Smartfón HP Elite X3, dokovacia stanica aj Zdroj: Ján Trangel

Okrem špičkových hardvérových špecifikácií je zaujímavý aj dostupnosťou príslušenstva – HP bude predávať dokovaciu stanicu pre režim Continuum a notebookový modul. Pôjde vlastne o klasický notebookový skelet s 12-palcovým displejom a batériou, ktorý ale nebude mať vlastný procesor a ostatné komponenty. Nahradí ich práve smartfón Elite X3, ktorý sa pripojí bezdrôtovo alebo cez kábel.

Špecialitou je aj virtualizačný nástroj HP Workspace. Ide o špeciálne prostredie, ktoré umožňuje spustenie v podstate akejkoľvek plnohodnotnej aplikácie aj v režime Continuum (ako funguje Continuum si môžete prečítať v našom teste ). V praxi by sa tak mal odstrániť najväčší nedostatok tohto riešenia pre mobilný systém Windows 10. Detaily o hardvérovej konfigurácii a ďalších vlastnostiach nájdete v samostatnom článku z MWC.

video: