11.7.2016 06:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Najodolnejšia verzia Samsungu Galaxy S7 neprešla testom pod vodou

Zdroj: Consumer Reports

Zatiaľ čo „odolnejšia“ verzia Active pohorela, Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge testom bez problémov prešli.

Smartfón Samsung Galaxy S7 Active, ktorý výrobca propaguje ako „jeden z najodolnejších telefónov v súčasnosti“, neprešiel testom vodeodolnosti. Upozornil na to web Consumer Reports, ktorý telefón testoval v medziach stanovených jeho špecifikáciou IP68.

Skúška predstavovala ponorenie telefónu do nádoby s vodou pod tlakom 2,12 PSI, čo simuluje potopenie do hĺbky 1,5 metra. Certifikácii odpovedala aj doba ponorenia, nakoľko test trval 30 minút.

Smartfón napriek tomu testom neprešiel. Po uplynutí času a otvorení nádoby jeho displej nefungoval korektne, nezaznamenával dotyky a pod šošovkami fotoaparátu boli dokonca viditeľné bublinky. Consumer Reports sa preto rozhodlo otestovať ďalší kus, ktorý ale takisto neuspel.

Samsung Galaxy S7 Active neprešiel testom Zdroj: Consumer Reports

V druhom prípade sa displej sám opakovane zapínal a vypínal, pričom voda bola okrem fotoaparátov prítomná aj v zásuvke pre SIM kartu. Funkčnosť zariadení sa neobnovila ani niekoľko dní po teste.

Bežné verzie bez problémov

Zaujímavým faktom ale je, že rovnakým testom prešli aj „súrodenci“ modelu – smartfóny Galaxy S7Galaxy S7 Edge . A hoci sa všetky tri varianty spomínanej vlajkovej lode pýšia rovnakou certifikáciou, Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge test absolvovali úspešne.

Spoločnosť Samsung sa vo vyjadrení nechala počuť, že problém vyšetruje. „Je tu malá šanca, že chybné zariadenie nie je tak vodotesné ako by malo byť,“ priznal v reakcii juhokórejský výrobca.

Čítajte aj Najodolnejšia verzia Samsungu Galaxy S7 neprešla testom pod vodou