13.7.2016 08:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Lenovo prichádza s funkciou pretaktovania procesora telefónu

Zdroj: ZUK

Aktualizácia umožní identifikovať aplikácie, ktoré prehrievajú telefón.

Spoločnosť Lenovo predstavila v rámci svojej dcérskej firmy ZUK beta verziu používateľskej nadstavby ZUI 2.0, ktorá je založená na verzii operačného systému Android 6.0.1 pre čínsky trh. Najzaujímavejšou novinkou je funkcia One Click Overclocking, ktorá v telefóne ZUK Z2 umožní pretaktovať procesor. Informuje o tom napríklad Tech PP.

Smartfón ZUK Z2 disponuje 6 GB operačnej pamäte RAM, 5,2-palcovým Full HD displejom. Nechýba hlavný fotoaparát s rozlíšením 13 MP a predná 8-megapixelová kamera. Poteší aj USB port typu C.

Aktualizácia umožňuje pretaktovanie procesora Zdroj: ZUK

Telefón je poháňaný procesorom Snapdragon 820 s taktom 2,15 GHz. Špeciálna funkcia, ktorú aktualizácia prináša, však používateľom umožňuje „jedným kliknutím“ pretaktovať procesor na 2,3 GHz.

Ďalšou zaujímavou novinkou ZUI 2.0 je schopnosť identifikovať aplikácie, ktoré bežia na pozadí a spôsobujú prehrievanie smartfónu. Následne problém vyrieši.

Lenovo oznámilo, že aktualizácia bude dostupná do konca júla pre modely ZUK Z2 Pro, Z2 i Z1. Možnosť používateľského pretaktovania však bude dostupná len u smartfónu ZUK Z2.

Čítajte aj Lenovo prichádza s funkciou pretaktovania procesora telefónu