15.7.2016 13:20 | Bleskovky MobilMania.sk

iPad Pro dostal mechanickú klávesnicu. Je od Razer

Zdroj: Razer

Razer tvrdí, že klávesnica by mala osloviť náročnejších používateľov, respektíve hráčov.

Mechanické klávesnice bývajú obvykle súčasťou drahších herných notebookov, no po novom s podobnou klávesnicou môžeme pracovať aj keď vlastníme tablet iPad od Apple. Nie však všetky verzie. Novinka s označením Mechanical Keyboard Case od firmy Razer je totiž špeciálne určená pre 12,9-palcový iPad Pro. Na tému upozorňujú Phonearena.com či Liliputing.com .

fotogaléria
zdroj: Razer Zdroj: Razer

Súčasťou celku, ktorý zároveň plní rolu ochranného puzdra, je podsvietená QWERTY klávesnica (nízkoprofilová) aj kovový stojan. Výrobca deklaruje, že stlačenie kláves vyžaduje silu na úrovni 70 g, čo má výrazne zvýšiť presnosť. Na rozdiel od iných klávesníc pre iPad Pro však táto novinka od Razer nevyužíva špeciálny Smart Connector, ale bezdrôtovú Bluetooth technológiu.

Pokiaľ budeme využívať podsvietenie, mala by klávesnica vydržať do 10 hodín na jedno nabitie. Bez podsvietenia je to 600 hodín.

fotogaléria
zdroj: Razer Zdroj: Razer

Prípadní záujemcovia si môžu mechanickú klávesnicu pre iPad Pro zakúpiť samostatne – má stanovené cenu na 170 dolárov. Analogickú hodnotu môžeme očakávať aj v eurách.