29.7.2016 11:22 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Samsung má riešenie pre pomalé telefóny. Pomenoval ho Turbo Speed

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Optimalizácia zahŕňa menšie aplikácie a lepšiu správu operačnej pamäte.

Turbo Speed Technology, alebo TST je novinka od Samsungu predstavená spolu so smartfónom Galaxy J2 Pro. Ide o balík rôznych softvérových vylepšení, ktoré optimalizujú správu systémových zdrojov, hlavne operačnej pamäte. Výsledkom by tak mal byť lepší používateľský zážitok aj s nie práve najmodernejším hardvérom.

Technológia pozostáva z troch častí. Prvou je zmenšenie a prepracovanie aplikácií ako Správy, Galéria a Fotoaparát, ktoré vďaka tomu zaberajú menej operačnej pamäte.

fotogaléria
Namiesto bezmyšlienkového vylepšovania hardvéru Zdroj: Samsung

Ďalšou „vychytávkou“ je lepšia správa aplikácií pri multitaskingu. Pre uvoľnenie dostatočného množstva operačnej pamäte je totiž nutné odstrániť z nej menej používané aplikácie, na čo používatelia zvyčajne využívajú aplikácie tretích strán. Tie ale dokážu problémy riešiť iba na „povrchu“, čiže v rámci operačného systému.

Samsung preto prišiel s vlastnou metódou, ktorá sa automaticky stará o správu nielen v rámci operačného systému, ale prístup má aj ku kernelu. Ten prestavuje akési jadro, ktoré zabezpečuje komunikáciu medzi softvérom a hardvérom.

fotogaléria
Novinka od Samsungu by mala nahradiť úlohu Zdroj: Samsung

Poslednou súčasťou je optimalizácia RAM. Aplikácie v nej sú totiž preskupené tak, aby bol stále voľný čo najväčší možný „kus“ pamäte.

Zatiaľ ale nie je známe, či spoločnosť plánuje z TST urobiť štandard pre všetky svoje telefóny.

Video: Samsung Turbo Speed Technology

Čítajte aj Samsung má riešenie pre pomalé telefóny. Pomenoval ho Turbo Speed