4.8.2016 19:25 | Bleskovky MobilMania.sk

O2 zhorší vyšším balíkom podmienky pri obnove dát. Bude ich menej

Zdroj: Shutterstock.com

Operátor obmedzí množstvo obnovených dát. Ide o druhého poskytovateľa, ktorý mení ponuku pri dátach.

O2 od 6. septembra zmení podmienky pri obnovení dátového balíka a pri vybraných programoch ponúkne menej dát.

Realizuje to zmenou služby „Obnova dátového balíčka“ na „Navyšovanie dát“.

Menej dát, alebo vyššia cena

„Zmena sa týka dátových objemov na programoch O2 Fér, O2 Paušál a O2 Internet s bonusom Mini, pričom cena za službu ,Navýšenie dát’ bude zjednotená na 3 eurá pre každý dátový balíček,“ uviedol operátor v tlačovej správe.

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock.com

Po starom zostane všetko len pri nižších programoch. Pri „Internet XL“ už ale klient nezíska pri obnovení za tri eurá 2 GB dát, ale iba polovicu.

„Internet XXL“ aktuálne ponúka obnovu 5 GB dát za 10 eur. Po novom získate 1 GB za 3 eurá – ak si ho obnovíte päťkrát, zaplatíte namiesto desiatich 15 eur. Ušetriť sa tak dá len pri stave, kedy si chcete obnoviť len 1 – 3 GB.

Znevýhodnenie sa dotkne aj dvoch paušálnych programov. K Platinovému paušálu sa dal obnoviť balíček 2 GB dát za 3 eurá a 5 GB za 10 eur. Aj tu platí, že od septembra získate za 3 eurá iba 1 GB.

Pri Diamantovom programe ste pri obnovení za 10 eur získali 15 GB dát. Od septembra by ste museli využiť až 15 obnovení spolu za 45 eur.

Spoločnosť v tlačovej správe tvrdí, že nejde o jedinú „novinku“. „Okrem toho sa zákazníci O2 už dnes môžu tešiť na vylepšenú ponuku našich služieb, ktorú aktuálne pripravujeme.“ Detaily neuviedla.