7.8.2016 12:00 | MobilMania

Olympijské hry na dlani: Toto ponúka oficiálna aplikácia

Zdroj: redakcia

Upozorní na preferované disciplíny a funguje aj ako sprievodca.

Podobne ako počas uplynulej Tour de France, aj k olympiáde v Riu je popri televíznych prenosoch dostupná oficiálna aplikácia, ktorá atmosféru športového sviatku približuje prostredníctvom mobilných zariadení. Neskôr poslúži aj počas paraolympiády.

Očakávaný šport nezameškáte

Po úvodnom nastavení jazyka, času, notifikácií a frekvencie aktualizácií správ sa človek ocitne uprostred diania. Na karte „Práve teraz“ má po ruke rozpis podujatí na daný deň. Ďalšie dve sprostredkujú spravodajstvo a štatistiky o prerozdelených medailách.

Hlavná ponuka aplikácie (zdroj: redakcia)

Za zmienku stojí možnosť triediť podujatia a zápasy podľa obľúbenej krajiny, športu či konkrétnych športovcov alebo tímov. Nechýbajú upozornenia na začiatku zápolenia a rýchle vytvorenie udalosti v kalendári.

Profily reprezentantov i štátov

Pozrieť sa dajú aj podrobnosti o účastníkoch ako rozpis ich zápasov, kariérna história, dátum narodenia či fyzické parametre. Aplikácia taktiež podobne ponúka prehľad krajín so zoznamom reprezentantov, rozvrhom športových podujatí a získanými medailami.

Slovensko má v olympijských hrách pestrú minulosť (zdroj: redakcia)

Fajnšmekri nájdu po vysunutí bočného menu v kategórii Športy popisy a pravidlá jednotlivých disciplín.

Ak sa človek nachádza priamo v Brazílii, ocení informácie o polohe štadióna a možnostiach dopravy pre návštevníkov. Zaujímavosťou je sprievodca po lokalitách v meste, odkiaľ môžu návštevníci sledovať športovcov aj bez vstupenky.

Pravidlá vzpierania (zdroj: redakcia)

Pokiaľ namiesto správ v cudzom jazyku preferujete slovenské spravodajstvo, nedávno sme priniesli recenziu aplikácie Šport.sk .

Pokrýva nielen olympiádu, ale aj ostatné športové udalosti. V prípade olympijských hier sa ale zatiaľ treba zaobísť bez časového rozpisu na jednotlivé dni alebo tabuliek s priebežnými výsledkami a úspechmi športovcov.

Názov aplikácie Rio 2016
Podpora Android Áno
Podpora iOS Áno
Podpora Windows Phone Áno
Nákupy v aplikácii Nie
Vývojár Rio 2016
Čítajte aj Olympijské hry na dlani: Toto ponúka oficiálna aplikácia