17.8.2016 20:37 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Google už sprístupnil aplikáciu Duo na mobilné videohovory. Beží bez registrácie

Zdroj: Google

Vývojári sa zamerali na intuitívnosť či automatické prispôsobenie kvality hovoru v závislosti od rýchlosti internetového pripojenia.

V máji sme vás informovali o novinkách, ktoré spoločnosť Google predstavila na svojej vývojárskej konferencii I/O. Jednou z nich bola aj aplikácia na videohovory pre dvoch používateľov pod názvom Duo. Firma teraz na blogu oznámila , že nástroj je dostupný na stiahnutie pre platformy Android a iOS .

Treba len nainštalovať

Jednou za základných vlastností komunikačnej platformy je jej jednoduché používateľské prostredie. Na uskutočnenie videohovoru stačí zadať telefónne číslo druhého účastníka, ktorý však musí mať nový komunikátor taktiež nainštalovaný.

Aplikácia Google Duo nevyžaduje registráciu Zdroj: Google

Na druhej strane však nie je potrebná žiadna registrácia. Zamedziť prístup nepovolaných osobám má end-to-end šifrovanie obsahu.

Prenos bez prijatia hovoru

Novinka zároveň dokáže flexibilne reagovať na kvalitu internetového prenosu. To znamená, že pri pomalšom pripojení zmenší rozlíšenie prenášaného videa tak, aby bol videohovor čo najplynulejší. Duo tiež automaticky prepína medzi Wi-Fi pripojením napríklad u vás doma a mobilnou internetovou sieťou. Používateľ teda môže pokračovať v konverzácii bez prerušenia aj po odchode z domu.

Zaujme i funkcia Knock Knock, vďaka ktorej používateľ uvidí živé video volajúceho ešte pred tým, ako príjme hovor.

Google Duo v praxi:

Čítajte aj Google už sprístupnil aplikáciu Duo na mobilné videohovory. Beží bez registrácie