19.8.2016 17:32 | Bleskovky MobilMania.sk

Smartfóny Honor budú dostávať softvérové aktualizácie najmenej 2 roky

Počas prvého roku dostupnosti zariadenia na trhu majú používatelia čakať nové funkcie minimálne raz za tri mesiace.

Zdá sa, že spoločnosť Huawei sa so svojou značkou Honor zaradí medzi najpoctivejších výrobcov . Teda aspoň z hľadiska distribúcie aktualizácií. Vyplýva to z príspevku Taylora Wimberlyho, jedného z manažérov firmy, zverejneného na sociálnej sieti Google+.

Wimberly sa vyjadril, že spoločnosť sa zaväzuje dodávať používateľom všetkých nových zariadení Honor aktualizácie po dobu minimálne 24 mesiacov od uvedenia konkrétneho modelu na trh. S lepšou softvérovou podporou plánuje začať tento rok, pričom prvým zariadením s takýmto privilégiom by mohol byť nedávno predstavený Honor 8.

Predstaviteľ spoločnosti ďalej špecifikoval, že firma bude používateľom do smartfónov pridávať nové funkcie minimálne raz za tri mesiacepočas prvého roka. Bezpečnostné záplaty a aktualizácie systému s cieľom opravy chýb a zlepšenia používateľského zážitku budú vraj dodávané „včas“, pričom ich frekvencia spresnená nebola.

Čítajte aj Smartfóny Honor budú dostávať softvérové aktualizácie najmenej 2 roky

Spomenuté však boli aj aktualizácie a záplaty po uplynutí dvoch rokov, ktoré ale nebudú dodávané pravidelne. Spoločnosť ich bude distribuovať ako „reakciu na akékoľvek ohrozenia bezpečnosti a zabezpečenia používateľov“.