23.8.2016 12:52 | Bleskovky MobilMania.sk

Zariadenia Nexus: Takto získate finálny Android Nougat už dnes

Zdroj: redakcia

Ak sa prihlásite do programu Android Beta, do smartfónu sa vám stiahne najnovšia verzia operačného systému. V tomto prípade finálne zostavenie Androidu Nougat.

Aktualizácia na Android 7.0 Nougat (zdroj: Zdroj: redakcia

Firma Google sa rozhodla niekoľkomesačné čakanie fanúšikov ukončiť včera večer, kedy oficiálne uviedla hotový Android 7.0 Nougat . Ak ale patríte medzi majiteľov podporovaných zariadení Nexus, termín príchodu oficiálnej OTA aktualizácia meraný v týždňoch vás zrejme nepotešil.

Existuje však niekoľko možností, ako čakanie na nový systém skrátiť. Asi najznámejšími sú ručné flashnutie obrazu systému alebo manuálne stiahnutie a nainštalovanie OTA aktualizácie cez recovery režim určené pre pokročilých používateľov. Web Android Authority ale upozornil na ďalší, zrejme najjednoduchší spôsob, ako aktualizáciu dostať už dnes – prihlásenie do programu Android Beta.

Pre získanie aktualizácie stačí navštíviť oficiálnu stránku programu , prihlásiť sa do svojho Google účtu a vybrať zariadenie, ktoré chcete na Android 7.0 Nougat aktualizovať.

Po zaregistrovaní sa do zariadenia stiahne najnovšie dostupné zostavenie systému, často teda beta verzia. Nakoľko ale finálna verzia vyšla iba pred niekoľkými hodinami a dostupné tak nie je žiadne novšie beta zostavenie, po prihlásení zariadenia do programu Android Beta bude teraz stiahnutý finálny Android 7.0 Nougat.

Čítajte aj Zariadenia Nexus: Takto získate finálny Android Nougat už dnes