25.8.2016 03:00 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Rok starý iPhone 6s porazil v rýchlostnom teste Samsung Galaxy Note 7

Zdroj: redakcia

Test za zameral na rýchlosť spustenia rovnakých aplikácií pre iOS i Android.

Iba nedávno sme Vám priniesli podrobnú recenziu telefónu Samsung Galaxy Note 7. Hoci ide o výborne prepracované zariadenie so špičkovou výbavou, v praxi v rýchlosti reakcií zaostáva za o rok starším iPhonom 6s. Vyplýva to z testu, ktorý predviedol David Rahimi z redakcie PhoneBuff.

Autor testu spustil na zariadeniach súbežne niekoľko rovnakých aplikácií a hier pre oba operačné systémy. Aplikáciu vždy otvoril a počkal, kým sa načíta. Následne ju zavrel a pokračoval ďalšou.

fotogaléria
Samsung Galaxy Note za iPhonom 6 v rýchlosti Zdroj: Ľubomír Vnuk

Proces potom zopakoval v druhom kole s rovnakými aplikáciami. Zisťoval, ako dlho telefónom potrvá ich opätovné spustenie, čím zaťažil operačnú pamäť.

Ako vidno na videu, iPhone 6s bol výrazne rýchlejší. Samsung Galaxy Note 7 zaznamenal prvé výrazné problémy pri hre Asphalt 8. Od tohto momentu sa náskok telefónu z dielne Apple len zvyšoval.

Galaxy Note 7 mal ťažkosti aj s opätovným spustením hier a aplikácií. iPhone 6s nakoniec ukončil obe kolá testu skôr, ako sa Samsungu podarilo spustiť všetky aplikácie po prvýkrát.

Kórejská novinka tak výrazne zaostala aj napriek tomu, že iPhone 6s prekonáva na papieri väčšou operačnou pamäťou s kapacitou 4 GB i štvorjadrovým procesorom Snapdragon 820. iPhone má v útrobách len 2 GB operačnej pamäte a dvojjadrový procesor Apple A9.

Čítajte aj Rok starý iPhone 6s porazil v rýchlostnom teste Samsung Galaxy Note 7