31.8.2016 09:09 | Bleskovky MobilMania.sk

Elephone R9 sa predvádza na renderoch. Ponúkne minimalistické rámiky

Zdroj: Gizmochina.com

Novinka zaujme atraktívnym vzhľadom s celokovovou konštrukciou.

Pred nejakým časom sme informovali o pripravovanom smartfóne Elephone R9 , ktorý bude lákať nielen silným hardvérom. Server Gizmochina.com aktuálne publikoval niekoľko renderov zariadenia, ktoré potvrdzujú celokovové telo a takmer bezrámikový displej.

Šetrí miestom

Dizajn Elephonu R9 tak trochu pripomína starší Oppo R9 , ktorý taktiež spolieha na minimalistické rámiky okolo displeja. Zariadenia týmto spôsobom šetria cenné desatiny milimetre, čo sa odrazí na výsledných proporciách.

Elephone R9 na tom však nebude zle ani v otázke kvality dielenského spracovania. Celokovové telo so zaoblenými okrajmi dodá zariadeniu punc prémiovosti.

Okrem strieborného a zlatého príde i modrý Zdroj: Gizmochina.com

Prednej strane dominuje 5,5-palcový displej od spoločnosti JDI, ktorý sa vyznačuje svojou tenkosťou, čo sa ďalej odrazí aj na hrúbke telefónu. Server igeekphone.com mal podľa všetkého telefón k dispozícii a podľa jeho meraní má Elephone R9 v páse 7,55 milimetra, čo je o 0,05 milimetra menej než iPhone 6 Plus.

Solídny hardvér

Pod displejom sa nachádza fyzické domovské tlačidlo s integrovaným snímačom odtlačkov prstov prekryté sklom. Hore nechýba kamera, ktorá by mala podľa starších únikov disponovať rozlíšením 8 megapixelov. Hlavný fotoaparát s LED bleskom vzadu by mal ponúknuť 16 megapixelov.

Pod krytom by mal tikať čipset MediaTek Helio X20 s desiatimi procesorovými jadrami, ktorý sa bude opierať o 3 GB RAM spolu s 32GB internou pamäťou. Operačným systémom by mal byť Android 6.0 (Marshmallow).

Termín uvedenia telefónu na trh zatiaľ nie je známy, no zverejnené rendery naznačujú, že k nemu dôjde čoskoro. Ako je u čínskych značiek zvykom, počítať môžeme s agresívne nastavenou cenovkou.

Čítajte aj Elephone R9 sa predvádza na renderoch. Ponúkne minimalistické rámiky