3.9.2016 13:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Výrobca prespal 1. apríl? Naznačil telefón s dvoma procesormi, umelou inteligenciou a vodíkovým článkom

Zdroj: TRI

Nový Turing Phone Cadenza vraj ponúkne tri batérie, duálnu selfie kameru či 12 GB RAM.

Firma Turing Robotics Industries (TRI) plánuje budúci rok uviesť neuveriteľne vybavený smartfón s dvojicou procesorov Snapdragon 830, 60Mpx fotoaparátom a vodíkovým článkom. Spoločnosť o tom informovala v e-mailovom newsletteri podpísanom jej riaditeľom, upozornil web Android Police. Škoda však, že ide pravdepodobne len o žart.

Hoci pozornosť sa momentálne sústredí na veľtrh IFA v Berlíne, na ktorom rozličné spoločnosti predstavujú skutočné produkty, TRI avizuje uvedenie niečoho, čo zrejme najbližšie roky ani nebude možné vyrobiť. Napriek tomu chce údajne novinku s názvom Turing Phone Cadenza priviesť k životu ešte na budúci rok. Jej špecifikácie sú ale ako z iného sveta, veď posúďte sami.

fotogaléria
Najvýkonnejší telefón sveta – pravda alebo Zdroj: TRI

Masívne úložisko

Smartfón má mať nie jeden, ale rovno dvojicu výkonných čipsetov Snapdragon 830. Pripomeňme že ten ešte nie je dostupný a uvedený by mal byť začiatkom budúceho roka. Vo vnútri taktiež nájdeme dvojicu 6GB DDR4 pamäťových modulov.

Vstavané úložisko má mať „len“ 512 GB, avšak telefón vyťahuje žolíka v podobe dvojice microSD slotov, ktoré maximálnu veľkosť úložiska zaokrúhlia na rovný 1 TB.

Nonsens na druhú

Zadný fotoaparát má ponúknuť 60 Mpx, pričom výrobca ho bližšie špecifikuje ako „iMAX 6K Quad Rear Camera, Triplet Lens/T1.2“. Krkolomné označenie nám chce zjavne naznačiť možnosť zaznamenávania videozáznamu v 6K rozlíšení a trojicu šošoviek. Predný fotoaparát vraj disponuje „skromnejším“ rozlíšením 20 Mpx. Aby však príliš nezaostával, bude mať hneď dvojicu objektívov.

Výpis nereálnych špecifikácii tu však nekončí. Turing Phone Cadenza má mať až štyri sloty pre nano-SIM karty a trojicu rozličných zdrojov energie. Prvým je grafénová batéria s kapacitou 2400 mAh, druhým 1600mAh Li-Ion batéria a tretím vodíkový palivový článok. Prítomnosť bezdrôtovej Wi-Gig technológie pri takto vybavenom telefóne už potom asi nikoho neprekvapí.

fotogaléria
Údajné špecifikácie telefónu (zdroj: TRI) Zdroj: TRI

Operačným systémom má byť (rovnako doposiaľ nepredstavený) Swordfish OS založený na Sailfish OS a schopný samostatného učenia, používania neurónových sietí či spracovania ľudskej reči.

1. apríl v septembri?

Nemusíme zdôrazňovať, že to celé znie príliš dobre na to, aby to bola realita už budúci rok. Rovnako si ťažko vieme predstaviť, ako by výrobca natlačil všetky komponenty do zariadenia s rozumnou veľkosťou.

Marketingové oddelenie v TRI si z médií zrejme robí dobrý deň, a hoci sa firma dušuje, že s Turing Phone Cadenza už budúci rok „naruší status quo“ na poli smartfónov, len ťažko jej to niekto uverí.