3.9.2016 12:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple Maps už zobrazuje dopravnú situáciu na Slovensku

Zdroj: istock

Firma postupne pridáva dáta z ciest do všetkých krajín sveta. Teraz k nim pribudlo aj Slovensko.

Vodiči v našej krajine môžu najnovšie sledovať dopravnú situáciu na cestách už aj pomocou Apple Maps. Aplikácia má ponúknuť používateľom aktuálne informácie v reálnom čase. Zrejme však nefunguje správne, informuje portál Letemsvetemapplem.eu.

Preťažené oblasti majú byť vyznačené v dvoch farebných variáciách. Oranžová signalizuje mierne zdržanie a červená zápchu na dlhší čas. Pribudli aj upozornenia o prebiehajúcich opravách.

Informácie môžu pridávať aj samotní používatelia, ale tých je zatiaľ na Slovensku málo. Otázkou ostáva, odkiaľ služba berie potrebné dáta. Zdajú sa byť nedôveryhodné. V noci je zobrazená červená farba na úsekoch, po ktorých prejde pár automobilov v priebehu niekoľkých minút. Rovnako je to aj s opravami ciest – nezobrazuje zatiaľ žiadne. Avšak rekonštrukčné práce aktívne prebiehajú.

Situácia uprostred noci vyzerá byť kritická. Opak je však pravdou

Údaje o doprave poskytujú mapy od Apple vo viac ako 30 krajinách. Patria medzi ne Spojené štáty, Veľká Británia, Belgicko, Nemecko alebo Česka republika. Je však otázne, či sa spoločnosti podarí získať na svoju stranu aj verných používateľov služby Google Maps. Najmä ak tá poskytuje aktuálnejšie dáta.