5.9.2016 12:44 | MobilMania

Top 12 vylepšení a inovácií, ktoré zrejme ponúknu nové iPhony

Zdroj: PConline

Duálny snímač, zvýšená odolnosť voči vode, nové senzory či pamäťové a farebné prevedenie. Aj to môžu byť prívlastky nových iPhonov.

Známy analytik Ming-Chi Kuo prichádza s novými aj obohatenými predpoveďami o tom, čo v skutočnosti nové iPhony prinesú. Kým po dizajne sa toho veľa nezmení, hardvérová stránka by mala prejsť výraznou aktualizáciou. Novinky sumarizuje server 9to5Mac.com.

1. Zariadenia by mali dostať nové farebné prevedenie. Súčasnú vesmírnu šedú by mali nahradiť dve nové edície, a to tmavá čierna a klavírna čierna. Druhá menovaná by mala vychádzať po vzore Macu Pro 2013 a z počiatku bude údajne dostupná len s väčšími pamäťovými verziami.

Zmeny hlavne vo vnútri

2. iPhony by sa mali dočkať nového procesora Apple A10 vyrábaného spoločnosťou TSMC a taktované na frekvencii 2.4 GHz. Výsledné hodnoty sa však môžu ešte líšiť z dôvodu energetickej úspornosti.

Čítajte aj Top 12 vylepšení a inovácií, ktoré zrejme ponúknu nové iPhony

3. Uhlopriečky ako aj rozlíšenie displejov by sa nemali nijako meniť. Menší iPhone tak má ponúknuť 4,7 a väčší 5,5 palcov. Novinkou však má byť funkcia Wide Color známa z 9,7″ iPadu Pro. Tá prispôsobuje farby obrazovky v závislosti od okolitého prostredia.

fotogaléria
Údajný iPhone 7 Pro (zdroj: PConline) Zdroj: PConline

4. Zmeniť by sa však malo domovské tlačidlo , umiestnené pod displejom. Po novom by už nemalo byť fyzické, ale dotykové. Po jeho silnejšom stlačení by sa mala vyvolať haptická odozva známa z touchpadu nového 12-palcového MacBooku alebo iPhonov 6s.

Výrazne lepší fotoaparát

5. Oba modely by mali dostať nové objektívy fotoaparátov. Avšak len väčší model by mal údajne disponovať novým duálnym fotoaparátom s 12-megapixelovými snímačmi. Prvá šošovka ponúkne optickú stabilizáciu a 6P objektív a druhá s objektívom 5P bude plniť úlohu teleobjektívu.

6. Okrem toho by mali oba iPhony získať až dvojicu nových LED diód. Spolu tak na jednom prístroji budú až 4. Dve budú svietiť na teplú a dve na studenú bielu pre zaistenie lepšej kvality snímok v horších svetelných podmienkach.

Nové pamäte aj nová RAM

7. Zmeniť by sa mali aj pamäťové verzie. 16 GB variant by mal byť nahradený 32 GB modelom. Rovnako 64GB prevedenie by mala nahradiť edícia so 128 GB. Nové iPhony by tak mali byť dostupné v 32, 128 a 256 GB prevedení.

fotogaléria
Údajný iPhone 7 Pro (zdroj: PConline) Zdroj: PConline

8. Väčšiemu iPhonu by sa navyše mala zvýšiť aj kapacita operačnej pamäte RAM. Zo súčasných 2 GB by mala pamäť narásť na 3 GB, a to kvôli novému duálnemu fotoaparátu a novým funkciám s tým spojeným.

Čítajte aj Top 12 vylepšení a inovácií, ktoré zrejme ponúknu nové iPhony

Nové slúchadlá a absencia známeho konektora

9. Analytik zopakoval svoju predikciu, že nové iPhony nebudú disponovať 3,5 mm audio konektorom pre pripojenie štandardných slúchadiel. Podľa jeho slov by sa tak mali v balení nachádzať nové Lightning EarPods slúchadlá a pribudnúť by mala aj redukcia na 3,5 mm jack.

10. Apple sa údajne rozhodol odstrániť audio konektor z dôvodu použitia nového komponentu, ktorý zlepší tlakový 3D Touch displej a jeho odozvu. Nebude tak namiesto neho ďalší reproduktor, nakoľko ten by sa mal nachádzať v hornej časti, a to v priestore reproduktoru určeného na telefonovanie a spolu tak majú zaistiť stereo zvuk.

Naozaj bude odolný voči vode?

11. Jednou z posledných inovácii má byť vylepšený proximity senzor, ktorý má na presnejšie určenie vzdialenosti používať laser. Údajne by mohol zvládnuť rozpoznávať aj rôzne pohybové gestá, ktorými by sa iPhony dali ovládať.

fotogaléria
Údajný iPhone 7 Pro (zdroj: PConline) Zdroj: PConline

12. A napokon by mali byť nové vlajkové lode vybavené certifikáciou IPX7, vďaka ktorej by mali zvládnuť odolávanie striekajúcej vode či ponorenie do hĺbky až jedného metra po dobu 30 minút. Rovnakým certifikátom navyše disponujú aj inteligentné hodinky Apple Watch.

Aj napriek predpovedaným inováciám by podľa analytika Ming-Chi Kua mali predaje iPhonov výrazne klesnúť. Kým 6s modelov sa predalo za prvý kvartál viac ako 82 miliónov, nových iPhonov by sa malo predať len 60 – 65 miliónov kusov.

Bližšie informácie budú odhalené už v stredu 7. septembra, kedy sa o 19:00 nášho času bude konať predstavenie nových iPhonov.

Čítajte aj Top 12 vylepšení a inovácií, ktoré zrejme ponúknu nové iPhony