6.9.2016 00:30 | MobilMania
Video

O2 ruší roaming v EÚ pre vyššie paušály, aj pre dáta. Pridáva voľné gigabajty

Zdroj: dreamstime

Podmienky dvoch najvyšších paušálov platia po novom pre celú EÚ. Doplnené o 11:10 a 11:25.

Pôvodný článok z 5.9 o 23:00 sme po polnoci doplnili o ďalšie informácie.

Mobilný operátor O2 už na dnešnej tlačovej konferencii predstaví novú ponuku. MobilManii sa podarilo zistiť, čo prinesie.

Pozrite si podrobnosti roamingovej ponuky vo videorozhovore. Na otázky MobilMaina.sk odpovedal Jakub Vajda, marketingový špecialista O2 Slovensko. Rozhovor pripravil Ján Trangel.

V prípade Platinového a Diamantového paušálu sa ruší roaming v rámci EÚ . V nej tak klienti od dnešného dňa môžu volať, posielať správy a dátovať v rámci mesačného poplatku – paušály majú už aj v EÚ neobmedzené volania, SMS aj väčší dátový balík. Zadarmo je aj prijímanie hovorov.

Čítajte aj O2 ruší roaming v EÚ pre vyššie paušály, aj pre dáta. Pridáva voľné gigabajty

Ide o dva najvyššie paušály s cenami 45 a 65 eur za mesiac, prípadne o 5 eur menej za prenos čísla od iného operátora . Obsahujú aj 384, respektíve 528 eur na nový mobilný telefón pri zmluve na dva roky.

Doplnené: Využívanie služieb v rámci EÚ platí u všetkých roamingových partnerov v EÚ a aj pre LTE siete.

Väčšie dátové balíky a aj pre EÚ

Novinkou je zväčšenie dátového balíka pri Platinovom paušále za 45 eur. Doteraz mal 2 GB dát, po novom je to 5 GB dát na surfovanie mesačne. Úplne najvyšší paušál má naďalej v cene 15 GB dát.

Oba balíky po novom platia aj v krajinách EÚ , a to od dnešného dňa. Zvýšené množstvo dát operátor sprístupní od nového fakturačného obdobia zákazníka.

Taktiež v členských krajinách platia aj dáta prenesené do ďalšieho obdobia cez službu Datahit či zakúpené dáta navyše. Tie stoja pri pravidelnom platení 3 eurá na mesiac, dáta pri Platinovom paušále vzrastú na 7 000 MB a pri najvyššom na 20 000 MB. Služba má názov Extra balík dát. Jednorazová obnova dát stojí 3 eurá za gigabajt a je možná aj opakovane.

V prípade, že službu Datahit nemá zákazník aktivovanú, po minutí dát môže surfovať neobmedzene s rýchlosťou 0,047 Mbit/s až do konca fakturačného obdobia aj v roamingu v EÚ.

S nejasným FUP(Doplnené o 11:25)

Operátor bude v rámci EÚ uplatňovať dlhodobé zásady férového využívania služieb (FUP) – nebude vraj klientov nijako obmedzovať, ak budú službu priemerne využívať 80 percent času na Slovensku a 20 percent v rámci EÚ, a to počas dlhšieho obdobia, nie mesiaca.

V opačnom prípade plánuje využívať dlhodobé FUP. Aké presne, nespresnil. S týmito klientmi chce prípadnú situáciu riešiť individuálne.

Za čitateľský tip, vďaka ktorému sme získali základné informácie a mohli pátrať po ďalších, ďakujeme.