10.9.2016 14:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange spustí digitálnu faktúru. Má byť zrozumiteľnejšia

Zdroj: Orange

Operátor začína s nasadením postupne. Najskôr faktúru pošle iba niekoľkým tisícom  zákazníkov.

Mobilný poskytovateľ Orange sa pripravuje na sprístupnenie digitálnej faktúry pre svojich zákazníkov. Nepôjde o bežný dokument a zákazník by mal ľahšie vedieť, za čo platí.

„Zákazníci si už nebudú musieť otvárať samostatný súbor ako pri bežnej elektronickej faktúre, ale každá faktúra bude mať charakter jednoduchej mikrostránky, vďaka čomu bude prehľadnejšia a interaktívna,“ uvádza operátor. Tá má byť zobraziteľná v PC a v mobilných zariadeniach.

Novú digitálnu faktúru si môžete pozrieť na screenshotoch nižšie. Nejde o konečnú verziu, tá má prísť až budúci mesiac.

fotogaléria
Nová digitálna faktúra Zdroj: Orange

Už v týchto dňoch

Vo faktúre budú dostupné informácie o mesačnej spotrebe, aktivovaných službách, možnosť zaplatenia faktúry, ale aj nastavenie pravidelnej platby. Zákazníci sa k faktúre dostanú v novej podobe – nepríde im príloha, ale odkaz, kde si ju pozrú.

Pilotná prevádzka novej faktúry prichádza podľa operátora už v týchto dňoch. Okrem štandardnej faktúry v PDF formáte, posiela niekoľkým tisícom vybraných klientov aj digitálnu faktúru.

„Tí budú mať nielen možnosť vyskúšať si ju, ale zároveň prostredníctvom dotazníka, na ktorý sa prekliknú priamo z faktúry, dať na ňu svoju spätnú väzbu. Tú Orange zohľadní vo finálnej verzii digitálnej faktúry, ktorá bude zákazníkom distribuovaná už o mesiac,“ uvádza operátor v tlačovej správe.