10.9.2016 20:30 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Nový iPhone v lesklej farbe sa ľahko poškrabe. Apple radí použiť obal

Zdroj: Getty Images

Apple si dal záležať, aby bol čierny iPhone čo najlesklejší. Teraz radí skryť ho pod obal.

Apple upozorňuje zákazníkov, že jedna z farebných verzií odtieňov iPhonu 7 sa môže pomerne ľahko poškrabať. Poznámke na stránkach kalifornskej firmy sa venuje portál 9to5Mac.

Apple v stredu na predstavení iPhonu 7 venoval nemalú pozornosť špeciálnemu postupu, ktorým dokáže na hliníkovom povrchu dosiahnuť prekvapujúcu úroveň lesklosti. Smartfón v takomto prevedení dostal názov Jet Black.

Lesklý iPhone vyzerá skvelo, matný však bude Zdroj: Slashgear

Zdá sa však, že nová úprava sa neobišla bez vedľajších účinkov. „Vysoko lesklý povrch iPhonu 7 vo farbe Jet Black je dosiahnutý precíznym postupom anodizácie a leštenia zloženého z deviatich krokov,“ začína kalifornská firma malú poznámku pod čiarou.

Pozrite si všetko dôležité o novom iPhone 7 na videu:

„Jeho povrch je rovnako pevný ako ďalšie anodizované produkty Applu; avšak pre jeho veľký lesk na ňom môže používanie zanechať viditeľné mikro-odreniny,“ priznáva kalifornská firma.

Použite obal

Keby niekomu „mikro-odreniny“ prekážali, spoločnosť ponúka riešenie: „Ak to je pre vás problém, odporúčame vám použiť niektorý z mnohých ochranných obalov, ktoré sú pre iPhone dostupné.“

Lesklý povrch padol do oka i novinárom, ktorí mali možnosť si iPhone 7 vyskúšať naživo . Je podľa nich veľmi príjemný na dotyk a tak trochu pripomína plastový zadný kryt iPhonov 3G a 3GS.

Nový iPhone 7 v prevedení Jet Black je k dispozícii za rovnakú cenu ako ostatné iPhony. K dispozícii sú však iba modely so 128GB a 256GB pamäťou.

Čítajte aj Nový iPhone v lesklej farbe sa ľahko poškrabe. Apple radí použiť obal